Kviknedølen Anne Linn Vingelsgaard Schärer debuterer med barnebok før jul

KREATIV: Anne Linn Vingelsgaard Schärer debuterer med barnebok før jul. Tidligere i år hadde Anne Linn små fortellinger på trykk i Retten, der handlingen også utspant seg på gården Lilletun slik som den gjør i boka.

KREATIV: Anne Linn Vingelsgaard Schärer debuterer med barnebok før jul. Tidligere i år hadde Anne Linn små fortellinger på trykk i Retten, der handlingen også utspant seg på gården Lilletun slik som den gjør i boka. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Anne Linn Vingelsgaard Scärer er nå klar med sin første barnebok, og den har fått tittelen «Papegøyen fra Amazonas».

Det siste året har Rettens lesere stiftet bekjentskap med Anne Linn på flere områder. På nyåret trykte Retten små fortellinger for barn, som Anne Linn har forfattet.

DET kan du lese om her: Bli kjent med Anne Linn Vingelsgaard Schärers barnebokprosjekt «Lilletun» i Arbeidets Rett

På våren og i juni var hun å se i spaltene som leder av Livestock, festivalen som hver sommer arrangeres i Alvdal.Hun er også en av frontfigurene i bandet Krast. Nå kommer hun altså også med egen barnebok, akkurat i tide til julehandelen.

Handlingen utspiller seg på gården Lilletun, som er senter for Anne Linn sitt univers «Historier fra Lilletun».

Det var også her fortellingene om Linna og de andre på Lilletun som vi hadde på trykk i Retten foregikk.

Handlingen i den første boka utspiller seg en uværskveld. Linna og Lillepus er på besøk hos Gårdskråka, da de får uventet besøk. Det viser seg å være en papegøye fra Amazonas som forteller at den har rømt fra en luftballong. Hvordan skal de få papegøyen hjem igjen? Og hvem er det egentlig papegøyen rømmer fra?

- Boka er hovedsakelig skrevet for barn mellom 4-6 år, men jeg håper det er like morsom for de voksne som for barna, forteller Anne Linn.

- Vi har i hvert fall hatt det veldig gøy når vi har jobbet med den!

Da refererer hun til illustratør Trine Mangersnes og designer Vibeke Stølan Lecocq.

Anne Linn V. Schärer har sin egen nettside lilletun.no der en finner flere fortelleringer. Der kan også boka nå forhåndsbestilles.

- Så sendes den ut i slutten av november. Drømmen er at det skal bli en bokserie, sier debutanten, og legger til at hun allerede har mange historier på plass.

- Ikke minst har dette vært en spennende prosess, og jeg merker at jeg har veldig mye igjen å lære. Men nå er første bok snart ute, og det er helt utrolig artig, formidler hun, som håper at både barn og voksne vil sette pris på prosjektet.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags