En toukers spillejobb i Spania endte opp som et syv uker langt opphold

I byen Calpe ved Spanias sørøstkyst spilte Odd Steinar Meli musikk til stor glede for swingdansende turdeltakere.

I byen Calpe ved Spanias sørøstkyst spilte Odd Steinar Meli musikk til stor glede for swingdansende turdeltakere. Foto:

Tok med sitt nye solo-album til Spania.

DEL

Odd Steinar Meli har deltatt på en rekke prosjekter i de over 52 årene har har drevet som musiker. I høst fikk han sjansen til å være med på sitt første musikkprosjekt utenfor Norges grenser, som også viste seg å bli et av de beste prosjektene han har vært del av.

Sammen med Kom og Dans, en frivillig organisasjon som arrangerer dansekurs, dansefester, dansecamper og dansereiser til folk i alle aldre, var han med å arrangere et lengre opphold med musikk og dans i byen Calpe, som ligger mellom Alicante og Valencia på sørøstkysten av Spania.

- Jeg var på nyttårsrock på Hamar i fjor. Da kom jeg i prat med Johan og Sidsel Fasting, som har drevet Kom og Dans i en mannsalder. Da de fikk høre at jeg er musiker sa de "ja, her er kanskje en vi kan bruke", forteller Meli.

Kom og Dans har lenge jobbet for å arrangere et tilbud i Spania, hvor de tilbyr ferie med musikk og dans på kvelden. I mai dro Meli og resten av arrangørene ned til Spania for å planlegge den første turen. Fem måneder senere gikk første tur av stabelen.

Utvidet med fem uker

I første omgang skulle turen vare i to uker. Flere av deltakerne dro nedover for lengre tid enn som så og ønsket at turen skulle vare lengre, med tilbud i fem ekstra uker. Slik endte det med at Melis Spaniaopphold, som skulle vare kun 14 dager, plutselig ble utvidet til nesten to måneder.

De første to ukene spilte Meli for et dansende publikum i to timer hver kveld. Etter det var dansearrangementet over og Kom og Dans dro hjem. Meli ble igjen for å organisere turer i nærområdet for de på langtidsferie, men spillingen måtte han ta en pause fra.

- Hotellet vi bodde på var interessert i å bruke meg som musiker, og planene var lagt for at jeg skulle spille for de. I siste liten fikk de vite at jeg ikke var tilsluttet en spansk musikkorganisasjon, og da kunne de ikke la meg spille, sier han.

- Det hadde de gjort ved en tidligere anledning og fått en klekkelig bot for, så det turte de ikke å gjøre igjen.

Neste år arrangerer Kom og Dans nye turer til Spania; en for folk i alle aldre i Mai og en for seniorer i løpet av høsten. Meli blir med ned begge ganger for å spille. Denne gangen varer turen i tre uker, og Meli skal spille i to og en halv time hver kveld.

Tok med eget album

Ned til Spania tok Meli med seg hans første solo-album "Melvis", som ble gitt ut kort tid før turen gikk av stabelen. Dette til stor glede for danserne, og lyttere har rost albumet opp til skyene.

- Jeg har jo lagt ned en del arbeid med albumet. Da er det morro å få slike tilbakemeldinger, sier Meli.

Albumet består av tretten coverlåter fra en rekke artister som Lasse Stefanz, Vikingarna og Alan Jackson, samt den egenskrevne låten "When you are near me". Sistnevnte beskriver Meli som en romantisk låt som musikalsk sett ligger et sted mellom Elvis og John Lee.

Melvis er også Melis eget artistnavn, sammensatt av navnene Meli og Elvis. Hovedtyngden av musikken han spiller er hentet fra Elvis sitt repertoar, og Meli er allerede så vidt i gang med å planlegge et nytt album fullspekket med coverlåter fra den amerikanske kongen av rock and roll. Planen er å få albumet ferdig før Spaniaturen i mai.

I adventstiden spiller Meli for både faste arrangementer og private juleselskap. Da spiller han flere låter fra sitt nye album. Ennå er det ikke planlagt noen turnè med den nye platen, men han utelukker ikke at det kan bli arrangert ved en senere anledning.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken