Dugnadsgjeng sørget for oppussing av minnesmerke

Fra venstre: Elling Nyrønning, Dagfinn Brattås, Liv Sunde Moan, Lars Lyder Moan, Halvor Bakås og Dag Knudsen

Fra venstre: Elling Nyrønning, Dagfinn Brattås, Liv Sunde Moan, Lars Lyder Moan, Halvor Bakås og Dag Knudsen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Torsdag 18. august ble det arrangert dugnad ved minnesmerket over Halvard Bakås (1924 – 2000)  i Hessdalen. I mer enn 50 år preget Halvard kultur- og organisasjonslivet i Hessdalen og  Ålen, som entertainer, skapende kunstner, forteller, kulturminneforvalter og engasjert pådriver innen Arbeiderbevegelsen.

Ved avdukingen i juni 2008 var politiker og journalist Reiulf Steen invitert som hovedtaler, og han oppsummerte bevegelsens historie slik: - Halvard Bakås visste at vi aldri ville nå frem. Det er en grunnleggende tanke i sosialdemokratiet at vi alltid vil være underveis. Nye generasjoner vil, slik vi pplever det nå, alltid stå overfor nye oppgaver og utfordringer. Men hele tiden er det viktig å huske dem  som bygde grunnmuren og førte opp reisverket. Halvard Bakås var i høy grad en av dem.

Minnesmerket er finansiert med tilskudd fra Hessdalen Arbeiderkvinneforening, Holtålen kommune, Hessdalen AUF, salg av «andeler» i Halvards «skrønebenk», samt inntekter i forbindelse med lanseringen av boka «Roser i skrinn jord», 2008.

Minnesmerket blir i hovedsak vedlikeholdt av Halvards familie, slik at dugnaden torsdag kveld mer var et «håndslag til Halvards minne».

Dugnadsgjengen ser gjerne at det i fortsettelsen blir satt opp ei enkel tavle med informasjon om Halvards liv og lagnad. Kvelden ble avsluttet med sang og musikk, bålkaffe og gode historier i Halvards ånd.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags