Trekkspill og svingom på Savalen

Nord-Østerdal Spellmannslag.

Nord-Østerdal Spellmannslag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I helga var det stor musikkaktivitet på Savalen. Tynset Trekkspillklubb og Savalen Hotell inviterte til trekkspillweekend. Det var 7. året på rad dette ble arrangert. 22 klubber og spellmannslag hadde tatt turen dit i år. Det var musikk og dans både i Kobbersalen og Sommerhaven.

Mange aktører:

Fra Hadeland i sør til Hemne i Nord: Nord-Østerdal Spellmannslag, Heimdal Spelemannslag, Hemne Trekkspillklubb, Frank Andresen/Bente Midtsveen, Bæljtrøkken, Folldal Trekkspillklubb, Orkdal Gammeldansklubb, Erlandsens, Dalimilla, Tynset Torader´n-52, Draug, Ganglaget, Aure Torader, 2-Rækkeran, Strømmen Trekkspillklubb, Granberg-Dyrud-Ingebretsen, DGG, Bjørn Brunstrøm, Kalle og Arild, Torader-Jutulan, Gorader,n, Københavnerne og Trønderen.

 (AR+)

Fredag

Det startet fredag kveld med opptredener, først i Kobbersalen. Nord-Østerdal Spellmannslag var først på scena, de består av 20 musikere som kommer fra nesten alle kommuner i Nord-Østerdalen, i tillegg til Røros. Besetningen består av trekkspill, toradere, feler, bass og gitar.

Leder for spellmannslaget er Caspar Schärer. Han opplyste at denne sammensetningen har spilt sammen i 2 år. - Vi spiller utelukkende tradisjonsmusikk fra Nord-Østerdalen, påpeker Schärer.

Erling Brekken i Tynset Trekkspillklubb sa at arrangementet også er åpent for publikum som vil høre på, og kanskje også ta seg en svingom.

- Det er en tydeligvis en stigende interesse for dette, og ja -det har blitt en tradisjon! sier Brekken.

Lørdag

Dagen startet med polskurs på Savalloftet, med vel 26 påmeldte. Her skulle både ”retta” og ”ranga” læres! Sigrun Eide stod for undervisningen. - Overraskende mange interesserte, dette var positivt, sa hun.

Konsert

Etter lunsj var det konsert i Kobbersalen: Kristina – Trine – Bjørn Tore, var først ute. Deretter var Strømmen Trekkspillklubb på scena, og til sist Kjell Harald Langhaug, som kanskje er en av Norges beste trekkspillere! Langhaug som kommer fra Gjerdrum, er opprinnelig finnmarking. Han driver også eget trekkspillverksted.

Musikk i lavvo´n

Et slikt arrangement har også sitt ”buskspell”. Dette er uformelt, og her er det mulighet for den som vil ”å hive seg på”. Det ble fyrt opp i den store lavvoen ved hotellet. Her ble det etter hvert god stemning. Blant gruppene som underholdt her var: Dalimilla, Bjørn Brunstrøm, Bæljtrøkken, Toraderjutulan, Københavnerne og Trønderen.

Etter middag på lørdag kveld, fortsatte det med spill og dans i Sommerhaven og Kobbersalen, med de samme aktørene som på fredagskvelden. God stemning, dans og mye flott variert musikk, gjorde dette til en minneverdig helg på Savalen.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken