Jazzklubbleder Eirin Lien sier at klubben gleder seg skikkelig.

– Come Shine er en av de største norske jazz-suksessene i nyere historie. Kvartetten er blant de bandene i Norge som har størst aldersspenn i konsertpublikumet sitt, fra tenåringer til pensjonister, fortsetter hun.

– Bandets historie går tilbake til 1998, og de er kjent for å håndtere «den store amerikanske sangboka» med kreativitet og finesse, legger Lien til.

Når jazzklubben nå presenterer Come Shine i Tynset Kulturhus, mener Lien det vil være til glede både for folk som ikke visste at de likte jazz, og for etablerte jazzelskere.

– Gode gamle slagere

– Når bandet treffer publikum som de gjør, så har nok det å gjøre med at de spiller de gamle, gode slagerne – pakket inn på en ny måte. Pianist Erlend Skomsvoll er viden kjent for arrangementene sine, forklarer Eirin Lien.

Hun håper mange vil finne vegen til Storsalen fredag.

Kvartetten slapp i 2014 comebackalbumet «Red and Gold», og dro til med en slippkonsert på hovedscenen i Den Norske Opera, med blant andre Knut Reiersrud og Jan Erik Vold som gjesteartister.

Siden 2014 har de spilt konserter over hele landet, både som kvartett og med få eller mange gjester. Både Trondheim Jazzorkester og KORK (Kringkastingsorkestret) har vært med.

Ny jazz-sesong

Med Come Shine-konserten er en ny sesong i gang hos Tynset Jazzklubb.

Neste arrangement blir barnejazz, «Hva kommer nå?» med Eldbjørg Raknes, Frode Eggen og Rob Waring, på henholdsvis vokal og live sampling, skuespill og vibrafon. Dette er et ettermiddagsarrangement 11. februar, i Smea i kulturhuset.

Sigurd Hole trio tar turen til Tynset lørdag 18. mars. Bandet er rendalsbassisten Sigurd Holes første prosjekt i eget navn, og det er også hans komposisjoner trioen spiller. Jarle Vespestad på trommer og Haakon Aase på fiolin er de to andre musikerne.

29. april blir det hotjazz i beste New Orleans-stil med Milenburg Joys jazz quintet.

Come Shine

Norsk jazzkvartett som består av Live Maria Roggen - vokal, Erlend Skomsvoll – piano, Håkon Mjåset Johansen – slagverk og Sondre Meisfjord – bass.

«Come Rain Or Come Shine»: kjent låt skrevet av Harold Arlen med tekst av Johnny Mercer til musikalen «St. Louis Woman», utgitt i 1946.