– Hot Club de Norvège er utvilsomt et av Norges mest populære band, og de er berømte for smittende spilleglede og virtuos strengemusikk, skriver Tynset jazzklubb om det folkekjære bandet som kommer på besøk. Da Tynset Jazzklubb ble stiftet i fjor, var målet at klubben skal være en kulturell og sosial møteplass for folk i alle aldre.

– Derfor åpner vi dørene én time før konsertene våre starter. Vi håper nemlig at folk kommer tidligere, for å treffes, sier Eirin Lien. Hun oppsummerer tida siden klubben startet, og sier at de funderte litt på om publikum i Fjellregionen kom til å være litt redd jazz.

– Men befolkningen har bevist det motsatte. Vi har godt besøk på konsertene, og det tyder på at interessen for jazz er på vei oppover.

18. september er det klart for konsert med Hedvig Mollestad Trio, der Ellen Brekken fra Tynset spiller bass. Trioen har markert seg både i Norge og i utlandet, og har gitt ut flere plater. 31. oktober kommer Hanna Paulsberg Concept, med Hans Hulbækmo fra Tolga på trommer. Pixel heter bandet som gjester Smea i kulturhuset 21. november. Musikken er i grenselandet mellom pop og jazz. 4. juledag blir det storband og julejazz.