Elevbedrift arrangerer UKM

Arrangører: Ann Jorunn Røe og Vegard Solly er to av musikkelevene i elevbedriften «Feedback UB» som arrangører UKM på Tynset i februar. FOTO: Eirik Røe

Arrangører: Ann Jorunn Røe og Vegard Solly er to av musikkelevene i elevbedriften «Feedback UB» som arrangører UKM på Tynset i februar. FOTO: Eirik Røe

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elevbedriften «Feedback UB» arrangerer UKM i Tynset kulturhus 6. februar.

DEL

Det er 14 elever i klasse 3MUA på Nord-Østerdal videregående skole som utgjør elevbedriften «Feedback UB».

- Vi tilbyr markedsføring og gjennomføring av musikkproduksjoner, forteller to av elevene i bedriften, Ann Jorunn Røe fra Tylldalen og Vegard Solli fra Folldal.

6. februar arrangerer de UKM for Alvdal og Tynset og oppfordrer ungdommer opp til 20 år til å melde seg på. Påmelding skjer via UKM sine nettsider og fristen er 23. januar.

UKM er en kulturmønstring som favner bredt.

- Du kan melde deg på som konferansier eller med sang, dans og drama. Diktlesning, kunstutstilling, foto, malerier og tegninger er også eksempel på innslag i UKM, sier Ann Jorun Røe.

- Kjempegøy

Tylldalsjenta har gode minner fra fjorårets kulturmønstring, da hun var med som deltaker.

- Vi meldte oss på med bandet «Dekka og slekta». Vi gikk videre til Fylkesmønstringen og senere Landsfinalen i Olavshallen. I etterkant fikk vi flere tilbud om spillejobber og ble kjent med mange musikere fra hele landet. Det var kjempegøy, smiler Røe.

Vegard Solli forteller at elevbedriften stiller med eget husband som er tilgjengelig for deltakerne.

- Jo flere som melder seg på, jo flere kan vi sende videre, sier Solli.

- Vi ønsker å lage en ordentlig konsert. Det blir artigere når flere er med, tilføyer Ann Jorunn Røe.

Mye planlegging

«Feedback UB» har ansvar for hele UKM-arrangementet på Tynset, noe som krever mye planlegging.

- Vi har ansvar for hele prosessen med leie av lokaler, rigging, lys, lyd og husband. Det er mye mer planlegging enn man tror, sier de to musikkelevene.

Elevbedriften er involvert i en rekke arrangementer gjennom skoleåret. Før jul holdt de julekonserter, mens på nyåret skal de bidra på SUM-messe, russerevy på Røros og storoppsetningen «Den røde mølle» på NØVGD. I tillegg tar de på seg andre små oppdrag og konserter.

- Elevbedrift er en nyttig erfaring og vi er en gjeng som har det veldig artig sammen, avslutter Ann Jorunn Røe og Vegard Solli.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags