Topp-politiker trer inn i det nye Elden-styret

Anniken Huitfeldt, nytt styremedlem i Elden.

Anniken Huitfeldt, nytt styremedlem i Elden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elden får nytt styre 1.mars.

DEL

Det nye styret vil bestå av Terje Svendsen (styreleder), Morten Tøndel, Anniken Huitfeldt, Jon Lockert Rohde, Christian Thørn Bakken og Ellen Kristine Klemmetvold.

Anniken Huitfeldt er stortingsrepresentant (Ap). Hun har erfaring som statsråd i kulturdepartementet, barne -og likestillingsdepartementet og arbeidsdepartementet. Hun leder i dag utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Hun er født i Bærum Akershus.

Rohde i styret

Jon Lockert Rohde er fast ansatt som skuespiller ved Trøndelag Teater. Han ble nominert til Hedda i 2018 for rollen som Jim O´Connor i Glassmenasjeriet. Han er oppvokst på Røros og har gjort flere roller i mange Eldenoppsetninger.

Ellen Kristine Klemmetvold kommer fra Trondheim, men er bosatt på Røros. Hun er utdannet kunsthistoriker med salgs- og ledererfaring. Hun er leder i Røros Kunstlag og er hovedansvarlig for formidling til barn og unge under den årlige kunstutstillingen Kunst i Bergstaden. (artikkelen fortsetter under bildeserien)

Disse fortsetter: Terje Svendsen er utdannet siviløkonom og er president i Norges Fotballforbund. Morten Tøndel er kultursjef i Røros kommune og Christian Thørn Bakken er konsulent i Infonett AS.

Takker

Samme kveld vil de avgåtte styremedlemmene Jan Johnsrud, Rolf Magnus Engzelius og Linda Merete Ramberg hedres for lang og tro tjeneste som styremedlemmer i Elden.

Elden feirer at det er 25 år siden stykket ble satt opp første gangen på slegghaugen. Programmet for jubileumsåret slippes i mai måned. Musikkteatret er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og ble satt opp på en konsertscene i 1980.

Først i 1994 under regissør Rulle Smit ble stykket satt opp på slegghaugen som et utendørsteater. Elden er i dag Norges nest største friluftsteater og Trøndelags største med over 12 000 publikummere i 2018.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags