Leverer hyggegaranti

HYGGEGARANTI: Marthe Nilsgård Øiseth og Rolf Knutsen leverer hyggegaranti når Glåmos Musikklag og Glåmos Revylag inviterer til hyggekveld i samfunnshuset fredag 1. februar. Foto: Tor Enget

HYGGEGARANTI: Marthe Nilsgård Øiseth og Rolf Knutsen leverer hyggegaranti når Glåmos Musikklag og Glåmos Revylag inviterer til hyggekveld i samfunnshuset fredag 1. februar. Foto: Tor Enget

Glåmos Musikklag 10-årsjubilerer, mens Glåmos Revylag er i startgropa etter en 10-årssøvn. Fredag 1. februar inviterer de til feiring i Glåmos Samfunnshus.

DEL

– Vi garanterer hygge, sier Marthe Nilsgård Øiseth og Rolf Knutsen.

Knutsen er leder for Glåmos Musikklag, mens Nilsgård Øiseth har tatt initiativet til å blåse nytt liv i stolte revytradisjoner i bygda.

Musikklaget ble stiftet den 21. oktober i 2008. Bakgrunnen var at glåmosingene sto i fare for å bli uten korpsmusikk i 17. maitoget etter at det ene korpset etter det andre ble lagt ned. Ildsjeler kunne ikke se for seg en nasjonaldag uten korpsmusikk, og gamle og nye musikere ble stablet på beina til 17. mai 2009. Og siden har musikklaget sørget for glade toner både på nasjonaldagen og ved andre arrangementer og tilstelninger.

Jubilerer

– Egentlig skulle vi hatt jubileet vårt sist høst. Men da kom det NATO-soldater i mengder og til og med Kong Harald tok seg en tur til Glåmos. I det hele tatt ble det i meste laget for et musikklag å få arrangert et lite jubileum. En av medlemmene våre kom imidlertid på at det kunne være greit å ta det på nyåret. Da skjer det likevel ingenting, mente han. Og slik ble det, forteller Rolf Knutsen.

Så var spørsmålet hvordan få folk til en korpskonsert. Det er ikke alltid enkelt, men hvis en sper på med litt revy eller teater så kan det lokke flere publikummere.

– Vi visste at det var tatt initiativ til å blåse nytt liv i revylaget i bygda, henvendelsen ble gjort, og svaret var ja, forteller Knutsen.

Revylaget

Glåmosrevyen var et populært innslag annethvert år i flere tiår, men sovnet hen for en del år tilbake. Marthe Nilsgård Øiseth tok initiativet til å få det i gang igjen, og nå er det en ny generasjon som vil gjenskape Glåmosrevyen.

– Vi har bare så vidt begynt, vi er ikke så mange ennå, men vi håper engasjementet kan vokse seg stort. Vi er noen få som blir med på hyggekvelden 1. februar, og så er det neste målet å få til en revy neste år, forteller Nilsgård Øiseth.

Nå stiller de med en del nyskrevet stoff og har fått hjelp av et par-tre «gammelkarer» til å skrive.

– Reidar Sommer, Aasmund Sandkjernan og Ole Bjarne Bekkos har kvesset blyanten og bidratt med tekst. De som er med ellers er Marius og Aleksander Klemmetvold Nilsgård, Hans Gunnar Sorken, Stine Grotdal Brænd, Jo Inge Kirkhus og meg, sier Nilsgård Øiseth.

Hun lokker med både aktuelt og lokalt stoff og gleder seg til å komme i gang.

– Dette blir en forsmak på neste års revy, sier hun.

Hyggekveld

Fredag 1. februar er alle invitert til samfunnshuset.

– Det måtte sjølsagt bli en fredagskveld, det er i tråd med hyggekveldtradisjonene på Glåmos. Hyggekveldene var alltid på fredagskvelder. Dette er heller ikke noe høytidelig jubileum med kleskoder og taler, men en kveld der folk skal komme å ha det moro sammen med oss, sier Knutsen.

Foruten innslag fra musikklaget og revylaget, stiller Jensvold-oktetten.

– Det er en messingoktett som bokstavelig talt blåser liv i gamle noter. Kjell Fjerdingen har funnet gamle håndskrevne noter, og de skal presenteres på hyggekvelden. I tillegg kommer Roar B. Drøivold fra Polkagrisan - han har med seg torader og gitar, synger viser og slår noen skrøner, forteller Knutsen.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags