Mye spennende utover høsten

Siri Snortheim er en av mange som besøker Tynset Kulturhus i høst. Hun kommer med bandet Low-Fly Quintet.

Siri Snortheim er en av mange som besøker Tynset Kulturhus i høst. Hun kommer med bandet Low-Fly Quintet.

Kulturhusleder Steinar Brekken på Tynset håpet i forrige uke på at alle stilte opp og bidro slik at Riksteateret kom tilbake med voksenforestillingen. Selv om den ikke kommer i høst er det mye annet på plakaten.

DEL

– Jeg vil påstå vi har et solid program gjennom høsten og vinteren, sier Brekken.

I september så er det Øystein Sunde som er det store trekkplasteret. Han kommer onsdag 20.

– Sunde selger jo seg sjøl, der er det så vidt igjen noen billetter, forteller Brekken.

Av andre ting i september så Low-Fly Quintet med Siri Snortheim fra Glåmos på cello mens Tynset jazzklubb arrangerer konsert med Scheen Jazzorkester.

I oktober er det Mart'nsrevy under TynsetMart'n med tre forestillinger. Teater innlandet kommer med forestillingen "Solveigs Andre Sang", en forestilling som er satt opp i forbindelse med 150-årsjubileet for Peer Gynt.

– Det er en litt spesiell forestilling, den er et samarbeid mellom Teater Innlandet og NRK radioteateret. Det kommer ikke til å være noen skuespillere på scenen, kun innlest fortelling akkompagnert med bilder fra tre store skjermer. Veldig spennende, forteller Brekken.

Vil ha Riksteaterets voksenforestilling tilbake til Tynset 

Jazzklubben har også konsert i oktober. Da kommer en av nestorene i norsk jazz nemlig Karin Krog til Tynset Kulturhus.

– Det må folk få med seg, inviterer Brekken.

Det blir også bokbad med Ingrid Brekke, Teater Innlandet kommer med forestillingen "Korps" og Riksteateret med musikkspillet "Kan nok gripe inn".

I november er programmet fullstappet.

– Flere jazznestorer kommer, nemlig Jon Eberson Group, Frida Ånnevik skal ha en konsert og Riksteateret kommer med den klassiske barneforstillingen "Folk og Røvere", forteller Brekken.

I tillegg så kommer Teateret Innlandet med Dans – en skoleforestilling og Folkemusiker Oline S- Bakkom kommer i forbindelse med den kulturelle spaserstokken.

I desember er det klart for teatralis som vanlig, i tillegg arrangerer Tynset jazzklubb julejazz og Nord-Østerdal symfoniorkester setter opp julekonsert.

Utover i 2018 er det også en del av programmet spikret.

– Det blir en ny barneforstilling fra Riksteateret i februar, nemlig «Trollmannen fra Oz". Teater Innlandet kommer med forstillingen " De elendige ..." i mars. I mars kommer også Ingrid Bjørnov med «Steinway to Heaven», avslutter Brekken.

Det vil også være arrangement utover det som er nevnt her. Dette er bare et utdrag av det totale programmet.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags