Stor oppslutning om UKM i Os

Korps: Forestillingen startet med «In the Midnight Hour» spilt av Os Skolemusikk. Alle foto: Ane Mestvedthagen

Korps: Forestillingen startet med «In the Midnight Hour» spilt av Os Skolemusikk. Alle foto: Ane Mestvedthagen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

114 unge var påmeldt til årets UKM lokalmønstring i Os Kommune, som ble arrangert 6. og 7. mars.

DEL

Lokalmønstringen i Os startet med åpning av kunstutstillinga og program med Stian Tranung. Dagen etter ble selve forestillingen holdt. Variasjonen var stor i årets lokalmønstring. Det ble vist alt fra film, popmusikk og hiphopdans til korpsmusikk og en hymne fra 1200-tallet. Både egenproduserte og «lånte» låter ble fremført. Felles for alle numrene var at de var flott fremført.

I år sto 8.klassingene ved Os Skole for mønstringen. Normalt har det vært 9. klasse, noe som ble endret grunnet klassens arbeidsmengde.

- Vi fikk vite at vi skulle arrangere UKM to uker før forestillingen.

- Det meste har blitt gjort den siste uka. Utkastet til deltakerne fikk vi i går, så det har vært hektisk, men gøy, fortalte konferansier Maren Eline Lillebakken.

Til 20 i stil

8. klasse tok arrangørjobben på strak arm og sørget for en flott gjennomført forestilling med fin flyt mellom hvert nummer. Oppgaven fullførte de med stort engasjement, uten at UKMs kommunekontakt Jo Ryen trengte pushe på dem. UKM Hedmarks fylkeskontakt Karoline Amb var gjest under forestillingen og skrøt av forestillingen, som var en av de beste hun hadde sett.

- Lokalmønstringa på Os er kanskje den største i Hedmark i forhold til innbyggertall i kommunen, informerte kommunekontakt Jo Ryen.

Mye av det mente han har å gjøre med at UKM er godt forankra i kommunen. Som musikklærer jobber Jo med ungdommene hver dag, som gjør det lettere å jobbe med UKM året rundt. Gjennom kulturskolen får folk opptre ofte, noe som gir resultat. Deltakerne var scenevante og viste glede over å få vise frem sitt talent.

Mange med videre

Deltakerne som gikk videre var Daniel Galåen med maleriet «»Skjærgård», Elisabeth J. Larsen med maleriet «Enhjørningen», Oda Westum med tegningene «Tussa» og «Wirma», Runa Myre Johaug med musikk fra filmen Schindler's Liste på piano og bildefremvisning fra Auschwitz, og Eline Grue, Daniel Heidtmann, Jenny Dalbakk, Johannes Ryen, Noëmi Hammenga og Torleif Myre som spilte «Cold Water».

Av arrangørene gikk begge konferansierene, Maren Eline Lillebakken og Andrea Myrvang videre, samt en liten gjeng av scenearbeiderne og lyd og lys-teknikerne som Jo selv skal plukke ut.

Jørund Solli Os og Simon Dirfeldt var begge for unge til å gå videre med sin 1200-talls hymne, men ble plukket ut av Karoline Amb til å bli med på et miks-innslag under fylkesmønstringen. Innslaget vil bestå av ungdommer fra hele fylket med forskjellige talenter plukket ut for å skape et innslag sammen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken