Konsert med to proffer på hjemmebane

Røros Storband med Tollef Østvang og Marianne Pentha i Os samfunnshus.

Røros Storband med Tollef Østvang og Marianne Pentha i Os samfunnshus. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag åpnet Vintervukku på Os.

DEL

Åpning av Vintervukku 2019 i Os lørdag kveld: Konsert og krokveld i Os samfunnshus med Røros Storband og celebre gjester, Marianne Pentha og Tollef Østvang. En kveld med swingende jazztoner, krydret med slagferdige kommentarer fra en humørfylt konferansier.

Konserten

”Her blir det tette klanger, feeling og swing fra et blodtrimmet storband”, åpnet konferansier Ola Borgar Bakos med! Han ledet jazzkvelden med sin slagferdighet og skapte en god, humoristisk og avslappet atmosfære! Tross toppartister fra eget distrikt, kjente ikke nærmiljøet sin besøkelsestid. Denne gangen fikk de være unnskyldt, da mange nok var i Seefeld for å heie på Dalsbygdas skidronning, Therese!

Et dyktig og presist band åpnet konserten med ”Shaw thing” med Tove Erlien Ruud som solist på klarinett. Gjestetrommis Tollef Østvang spilte to låter i første avdeling med bandet, ”Shiny stockings” og ”The joy of cookin”, et herlig rytmisk nummer! Trommebattle med Tollef og Christer var også et forrykende innslag, presist og underholdende!

Trompetist Leif Arne Kristoffersen hadde et flott soloparti i låten ”The Shepard”. Marianne Pentha, presentert som ”den lille jenta med den store stemmen”, framførte fire kjente klassikere: ”Fever”, ”Love”, ”Georgia on my mind” og ”At last”. Marianne´s tolkninger og opptreden var som alltid nydelig og uttrykksfull. Låten ”Bang-bang” med Steinar Meli på gitar, imponerte! Konserten ble avrundet meg ”Fly me to the moon”, etterfulgt med stående applaus og jubelrop fra salen!

Tollef og Marianne

De er begge født og oppvokst på Os. Som profesjonelle utøvere, reiser de mye rundt og opptrer i ulike sammenhenger. Tollef har tatt mastergrad i jazz på slagverk. Han er en profesjonell musiker, og spiller i flere bandoppsetninger rundt om i verden. Han har faktisk flere oppdrag i utlandet enn i Norge, og har vært bosatt i både Paris og Amsterdam! I kveld fikk fjellbygda Os nyte godt av denne dyktige artisten!

Marianne er en profesjonell sangartist med et vidt spekter. Hun er nasjonalt kjent, har flere soloprosjekter og er ettertraktet som korist for store artister. Med sitt brede repertoar og svært gode formidlingsevner , er det lett å bli glad i Marianne! For tiden er hun med i dommerpanelet i ”All together now”, en sangkonkurranse som går på TV-Norge.

Røros Storband

Bandet ble stiftet i 1978. Dagens besetning består av: Dirigent/musikalsk leder Rolf Hamland. Trompetrekke: Leif Martin Kristoffersen, Bård Langøien, Madeleine Aaraas og Jorun Erlien Nyvoll. Saksofonrekke: Olaug Skjelfjord, May Lisbeth Hembre Hamland, Jens Nyplass, Inge Eggen og Tove Erlien Ruud. Trombonerekke: Ola Gjelten, Ann-Randi Røstum, Nils Graftås og Reidar Sommer. Komp.: Tor Gjørund Østvang (bass), Steinar Meli (gitar), Christer Dirfeldt (trommer), Per Ole Molaug (piano).

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags