Sønvis dikt og musikk avsluttet Vintervukku

GRUPPA SØNVIS VOKALISTER: Vegar Dahl og Kirsti Sæter.

GRUPPA SØNVIS VOKALISTER: Vegar Dahl og Kirsti Sæter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gruppa Sønvis satt punktum for Vintervukku Os 2017 med en stemningsfull konsert i Os samfunnshus på søndag kveld.

DEL

De syv musikerne i Sønvis kommer fra Os og Røros. Gruppa bød både på egne tekster og egenkomponert musikk samt coverlåter. Tekster av dikteren Bjørn Øyan fra Os som er skrevet spesielt for musikken til den amerikanske Singer-songwriteren James Taylor satt sitt preg på konserten. Tekstene av Johan Falkberget, som var tonesatt av Vegar Dahl og Jo Ryen, gjorde også det.

Les også: Konsert til heder for Bjørn Øyan

Drivende dyktig

Følelser og tanker som vekket ettertanke ble formidlet av drivende dyktige, lokale musikere, noe den godt voksne forsamlingen visste å sette pris på. Salen i samfunnshuset var så godt som fullsatt. Også kveldens yngste publikummer satt tydelig pris på musikken og han kravlet målbevisst fram mot artistene på podiet for å ta del i underholdningen.

Lyriske tekster

Cellospillet til Siri Snortheim passet som hånd i hanske til de lyriske tekstene. Perkusjonist Håvard Dahls traktering av slagverkinstrumentene er det bare å bøye seg i støvet for. Komponist Jo Ryen på tangenter, bassist Jonas Østbyhaug og gitarist Erik Roll er drivende dyktige musikere. Vokalistene, Vegar Dahl og Kirsti Sæther, formidlet tekstene ypperlig. Og lydmann Tore Meli sørget for at både ord og toner nådde fram til publikum. 

Dialekt

Sangen "Tona", som er skrevet på dialekt, er et samarbeid mellom vokalistduoen i Sønvis. Kirsti Sæter står for teksten og Vegar Dahl har satt melodi til den. Her kommer en liten smakebit: Det e itte gull alt som glimre/men tona va en tå dom/som sendte si stråle imot deg/og varma deg gong etter gong. Sønvis ga ut singelen «Tona» i 2016.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken