Bergstadtadkoret med nye elleville fraspark og vårkåte musikksprell

Instruktør Rulle Smith tør påstå at lyset og våren har gjort alle på denne scenen litt ekstra gærne og vårkåte i år. "Ti og tu Sta`a" - en musikalsk reise blir en festforestilling verdt å få med seg denne våren.

Instruktør Rulle Smith tør påstå at lyset og våren har gjort alle på denne scenen litt ekstra gærne og vårkåte i år. "Ti og tu Sta`a" - en musikalsk reise blir en festforestilling verdt å få med seg denne våren.

Artikkelen er over 1 år gammel

Bergstadkoret har gjort det igjen! Trekløveret Berit K. Graftås, Rulle Smith og Tore Reppe har sammen med femti elleville korister og revystjerna Astrid Tronsmoen skapt en helaftens festforestilling. "Ti og tu Sta`a" lever allerede sitt eget liv på nettet, tør du vente med å bestille billett?

DEL

"Ti og tu Sta`a - En musikalsk reise" er en ellevill historie fortalt med en vidt spekter virkemidler, spiller på en rekke sanser og vekker et vidt følelsesregister. Revy, felespill, et fantastisk band, koreografi, heftige moves og dansetrinn, fargerike kostymer og smashing lyd og lys er bare noe du kan få oppleve her.
-Vi tar mål av oss å få publikum til å både le og bli berørte av vakker musikk og korsang. Med øvinger og tekstskriving som ble påbegynt i fjor vår, vil dette kunne bli en milepæl i korets lange historie, sier korets dirigent Berit Konstad Graftås.

Dette skjer på Storstuggu i vår

Et luksusproblem

Graftås har vært dirigent for denne elleville gjengen i 14 år og har en stor ære for en like ellevill utvikling.
-For ti år siden måtte vi gjøre noe. Vi var i ubalanse, vi manglet tenorer og det var for mange jenter. Vi gjorde inntaksstopp og tok grep. For et par år siden, åpnet vi dørene på gløtt for nye medlemmer igjen, og idag har koret løftet seg gjennom flere store forestillinger og fått et annet uttrykk med større klang og bedre balanse i stemmene. Det er ihvertfall et luksusproblem å ha så mange flinke sangere som ønsker å være med oss, forteller en ydmyk, men tydelig stolt dirigent.

En proff regissør

De siste årene har Bergstadkoret gitt oss lignende musikkspill. De hadde en heidundrende 100-års Jubileumsforestilling i 2011 og "Hattetihatt" i 2014, men for første gang har de nå skapt en helaftens musikalsk reise der instruktør Rulle Smith har skapt en historie i forestillingen. Rulle er kjent for å gjøre regijobber som løfter både aktører, selve historien og publikumsopplevelsen, men her har hun nok hatt det litt ekstra artig på jobb.


-Vi har en rød tråd om å være ufrivillig singel, men du må kanskje vente til premieren med å få vite mer, legger hun til. - Jeg er i hvert fall kjempeimponert over denne gjengen, hva de har fått til og hvordan de byr på seg selv. Jeg tror både lyset og våren har gjort oss alle litt ekstra gærne og vårkåte i år og jeg tør si at hver og en på denne scenen har beveget seg utenfor komfortsonen denne gangen.

Ordner det seg?

Det er Astrid Tronsmoen, velkjent fra Tuschke-forestillingene samt en rekke revysuksesser gitt i regi Bergstaden Teaterlag, som har rolletolkningen og er "hovedpersonen" i "Ti og tu Staa".
- Astrid er tilbake i Bergstadkoret og har sammen med Rulle, Berit og Tore vært med og skrevet en livsreise med skjeve betraktninger tilbake på sitt eget liv og rolletolkninger. Stikkordet er altså "Ufrivillig singel", og det har jo mange konsekvenser, blant annet hvordan man kan oppsøke aktuelle partnere. Har vi sjangs? Mer kan vi ikke si enn at dere må komme, se og høre selv, anbefaler markedsføringssjef Elin Viken som lover at historien vil ta oss med både på en lokal og internasjonal musikalsk reise.

-Vi kommer innom til Ulvaus/ Anderssonland, Sommerro, den lille rare byen, og til An Magritts liv og kjærlighet. Vi byr på sarte viser og store musikalske verk, rett og slett en opplevelse av de sjeldne, lover Viken og gjør denne forestillingen nærmest umulig å ikke gå på.


"För det ordnar sig, det gjør det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli"Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags