Premiere på Krystallslottet i kveld: Denne gjengen blir du sjarmert av

Ale og snøalvene prøver å danse fram snø til jul

Ale og snøalvene prøver å danse fram snø til jul Foto:

Av
DEL

Torsdag har Bergstaden Teaterlag premiere på sin nye juleoppsetning ”Krystallslottet” av Geirr Lystrup.

Arbeidets Rett var tilstede på onsdagens generalprøve.

27 aktører ga alt og strålte om kapp med snøkrystallene på scenen. Det er umulig å ikke bli sjarmert av denne gjengen. Etter fem års suksess med Putti Plutti Pott, var det ikke lett å finne en verdig erstatter for Bergstaden Teaterlag.

Etter å ha sett resultatet av høstens satsing med dansende snøvetter, farlige uvetter, skumle hekser og munnrappe morsomme D`Sembere, er det ingen tvil om at Lystrups musikkspill har potensiale til å spasere rett inn i rørosingenes hjerter.

Et økologisk drama

Lystrup har med tanke på de klimatiske utfordringene jorden står overfor, laget en historie med morsomme tekster og flott musikk. Handlingen i juleforestillingen foregår i Naturia, en verden der alt blir til og dit alt forsvinner. Mennesket Ale treffer på eventyrskikkelser, både gode og onde. De gode ønsker fred i Naturia og kjemper for å lage snø til jul, mens de onde ønsker å forvandle hele Naturia om til et gedigent kjøpesenter – Supernaturia.

Vi følger Ale i hans kamp for å drive Heksa Gra ut av Krystallslottet og redde Snøprinsessa Krystall fra å smelte i fangehullet

Det gror godt

Rollelista til Krystallslottet består i all hovedsak av barn i alderen sju til 17 år i tillegg til gamle Ale som historieforteller. Mange har vært med i Putti Plutti Potts oppsetninger de foregående årene, og det er en varm fornøyelse å se barna vokse opp, få stadig større roller, ta ansvar for de mindre, lar kreativiteten blomstre og ikke minst elsker å stå på scenen.

Bergstaden Teaterlagt tar rekrutteringen på alvor og både latter og tårer satt løst da de små harepusene danset og hoppet rundt i manesjen.

Det gror godt i teatermiljøet på Sta`a og med tiden vil teaterlaget kunne plukke kommende Elden og Tuschke- aktører fra barnescena.

For første gang

Krystallslottet har aldri tidligere blitt satt opp av et teaterlag, og på lørdag kveld kommer forfatteren selv, Geirr Lystrup, til Røros for å overvære sitt eget julespill. Som økologisk drama blir temaet dessverre stadig mer aktuelt og han gleder seg stort over at Bergstaden Teaterlag har valgt Krystallslottet som juleforestilling.

- Jeg er veldig glad for at dere gjør denne oppsettingen, spesielt hyggelig at det skjer på Røros, et kultursted i Norden som vi gjerne ser for oss i snø, med knitrende sledespor og lasskjørere.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags