Fullt trøkk i fullsatt kirke

HELE ENSEMBLET: Sanger fra Bergstadkoret og musikere fra Røros storband under førjulskonserten "Ord i toner" i Røros kirke.

HELE ENSEMBLET: Sanger fra Bergstadkoret og musikere fra Røros storband under førjulskonserten "Ord i toner" i Røros kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bergstadkoret og Røros Storbandet fikk fort satt publikum i Røros kirke i god stemning under førjulskonserten "Ord i toner" i helga.

DEL

En ekstra spiss på det hele satt gjesteartister som Røros sagnomsuste felespiller, Olav Luksengård Mjelva, jazzvokalist Siri Gellein og kontrabassist Åsmund Snortheim.

Å få være solister ved en sånn anledning er ikke alle forunt. Ungjentene Oline Vingelsgaard og Synne Nordistuen Løvik fikk litt av en sjanse til å vise fram entertainerne i seg da de sang "Santa Claus is Coming to Town" med kor, storband og gjesteartister i ryggen. Publikum sparte ikke på applausen.

Det gjorde de heller ikke etter at vokalkvartetten med Lindis Pettersen Hove, Caroline Oksdøl Søberg, Espen Rosvold og Per Ivar Tamnes avsluttet med med en tekst av presten Grundtvig tonesatt av Egil Storbekken. Populært var det også da Bergstaden Brassband spilte opp med trad afrikanske melodier.

Med komponister som Trygve Hoff, Mendelssohn, Egil Storbekken, Odd Nordstoga, Andy Williams, Håkon Solli og Anne Grethe Preus var det noe for enhver smak. En og en halv time føk avgårde. Siste sang var "Deilig er jorden". Den framførte alle i kirkerommet sammen.

Publikum fikk overjordisk tonefølge på vei ut av kirken ut i en snøkledt og julepynta Kjerkgate.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags