146 bueskyttere blant trær og buskas i Galåen

ETT SKUDD HVER: Lars Erik Amundsen står klar med sin Instinktiv bue, mens Christian Andersson har spent Langbuen. Sammen med Morten Hegseth kom de til kvartfinalen for lag på lørdag. Trekløveret ble utslått av en trio fra Hardanger. Bare ett poeng skilte de to lagene.

ETT SKUDD HVER: Lars Erik Amundsen står klar med sin Instinktiv bue, mens Christian Andersson har spent Langbuen. Sammen med Morten Hegseth kom de til kvartfinalen for lag på lørdag. Trekløveret ble utslått av en trio fra Hardanger. Bare ett poeng skilte de to lagene. Foto:

Av

Bueskyttere fra hele landet var samlet til NM i bueskyting 2017 i Galåen. Ordfører Hans Vintervold og  Steinar Risinggård som er president i Norges Bueskytterforbund, åpnet arrangementet der 146 bueskyttere deltok. 

DEL

Bueskyttere fra hele landet er samlet til NM i bueskyting 2017 i Galåen. Ordfører Hans Vintervold og Steinar Risinggård som er president i Norges Bueskytterforbund, åpnet arrangementet med der 146 bueskyttere deltok.

RØROS:I strålende solskinn og passende varme konkurrerte de med Barebowe, Instinktiv, Compound, Recurve eller Langbue. Buejegerne var rekrutter og kadetter, damer og herrer. Og det hele hopen jaktet på på lørdag, var 24 tredimensjonale (3D) naturtro dyrefigurer, satt ut i kratt og kjerr rundt omkring i bygdas lysløype. Det ble en lang og krevende dag for deltakerne, som gikk i tremannslag som ble satt sammen etter buetype.  - Løypa var mer en krevende, slo en av veteranen fast. 

Bueskyttergruppa i H.E.G. IL startet opp 2011, og teller 36 medlemmer per idag. Om vinteren trener medlemmene i Galåen samfunnshus. På sommerstid går turen ut i skog og mark med de naturtro plastdyrene som mål. Under NM hadde Olav Bukkvoll, som er leder i bueskyttergruppa til H.E.G. IL, med seg en dugnadsgjeng som gjorde en fantastisk jobb. Nå været slår til, kulturlandskapet er så vakkert og utsikten så flott som i Galåen, da kunne ikke rammen rundt NM vært bedre. - For et nydelig arrangement, du skulle ha vært her. Det er bare supert. Den telefonsamtalen oppsummerte nok det mange følte etter første dag.

Vidar Flokvikholm fra Goma forteller at den vanligste nybegynnerfeilen er at folk kjøper for tung bue. - Det lønner seg å kjøpe lett. Etter at en har tilegna seg basiskunnskapene må hver og en  finne sin egen stil å skyte på. Det er ikke armmusklene, men først og fremst musklene mellom skulderbladene, som skal ta støyten når buen spennes.

Søndag ser ut til å by på like godt vær. Flaks for arrangørene i Galåen. Det må en ha i bueskyting også. - Litt flaks må du ha. Men det mer du trener det mer flaks har du, mener Knut Neergaard som har lang fartstid som bueskyter. 72-åringen fra Kristiansund er en av NMs eldste deltakere. - Dette tar kaka av sport, bueskyting kommer jeg til å holde på med så lenge jeg klarer å holde en bue. Teknikken og styrken må være på plass. I tillegg løper jeg. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags