Når Kirsti roper ulv, ulv

INVITERER: Kirsti Sæter inviterer til fortellerkveld på Thomasgaarden. Første gang blir førstkommende søndag.Foto: Guri Jortveit

INVITERER: Kirsti Sæter inviterer til fortellerkveld på Thomasgaarden. Første gang blir førstkommende søndag.Foto: Guri Jortveit

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kirsti Sæter er utdannet innen fortellerkunsten og nå starter hun opp med faste fortellerkvelder på Thomasgaarden. Den første er søndag kveld, og da skal det handle om ulv!

DEL

Under tittelen «Ha’u hørdd? Fortælinga frå før og no» inviterer Kirsti Sæter til fortellerkveld for første gang førstkommende søndag, 3. mars.

Det finnes så mange eventyr og sagn, vandrehistorier og skildringer, fortellinger og fantasirike fabler, både fra fjern og nær. Sæter har en rikholdig skatt å hente inspirasjon fra. Skulle det skorte på noe, så dikter hun gjerne litt sjøl også. Stedet som skal være ramme for fortellerkveldene er Thomasgaarden, nesten øverst i Kjerkgata.

– Jeg har lenge gått og lekt med tanken om å starte opp fortellerkvelder her på Røros, sier Sæter, som sjøl har jobba som forteller i noen år, både lokalt og andre steder i landet.

– Jeg er fascinert av krafta som ligger i det å lytte til gode fortellere og deres fortellinger. Anne Lise hos Thomasgaarden var positiv med en eneste gang, og endelig kommer vi i gang med fortellerkvelder for voksne lyttere.

Eventyr for voksne

– Jeg har fått lov til å fortelle for mange av barna i Rørosområdet de siste årene, men gleder meg til å gi voksne lyttere mulighet til å oppleve ulike typer fortellinger, tilføyer hun.

Det blir eventyr, egenopplevde historier, skrøner og historiske fortellinger. Sæter kommer til å fortelle sjøl, men inviterer også andre med gode historier til å komme og dele dem med publikumet i Thomasgaarden.

Det vil bli ei fortellerstund i måneden med ulike fortellere og tema. Thomasgaarden selger enkel middag og drikke, kaffe og kaker, og etter hvert kan det bli mulighet for å dele egne fortellinger.

Ulv! Ulv!

Første fortellerkveld har fått navnet «Ulv! Ulv!».

Det blir fortellinger om ulver, opplesning av Ulveslaget av Jacob Breda Bull, og Ane Linn Haagaas kommer og synger en av de flotteste ulvesangene som finnes. I tillegg kan det hende det blir ei ulvefortelling fra virkeligheten.

-Det er noe helt eget å lytte til gode fortellinger og fortellere. Thomasgaarden har den rette atmosfæren for et slikt arrangement, og jeg vet at det vil bli ei flott opplevelse. Håper mange er nysgjerrige på hva dette er, og at vi blir en fin gjeng som samles søndag kveld!


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags