Gå til sidens hovedinnhold

Nytt golv klart til martnan

Artikkelen er over 3 år gammel

Den siste uka har en solid dugnadsgjeng fra Foreningen Sangerhuset og Røros Folkedanslag jobbet med å legge nytt gulv i Sangerhuset. Golvet var totalt nedslitt og det var viktig å få det gjort før storinnrykket i martnan.

Når hundrevis av dansere passerer inn og ut av dørene på Sangerhuset i løpet av fem hektiske martnasdager, følger det med solide mengder grus. Det virker som sandpapir mot tregulvet når gulvet pakkes fullt av dansere i stødig polstakt.

Sangerhuset ligger midt i hjertet av Røros og bidrar til at Røros Folkedanslag kan skilte med en legendarisk danseopplevelse hele seks dager til ende i martnasuka. De har også betalt for gulvet.


-Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det er danserne som sliter hardest på gulvet, og med tanke på folkedanslagets brukbare økonomi, har de vært så sjenerøse at de har finansiert hele gulvet. Det er flott og vi er utrolig takknemlige, uttaler Tore Høsøien på vegne av Foreningen Sangerhuset.

En ivrig dugnadsgjeng

Tore Høsøien har vært arbeidsleder for karene som har deltatt i arbeidet.


-Det har vært en arbeidsgjeng bestående av karer fra både Foreningen Sangerhuset og Røros Folkedanslag. Jeg har hatt med meg Inge Godtland og Kai Martin Haugom som solide håndverkere, Mette Solli som altmulig-person fra folkedanslaget, mens Stein Vidar Sundt på Bergstaden Trelast har levert oss det beste og sterkeste gulvet, og bidratt med topp service.

Et dyrt bygg å drifte

-Sangerhuset er et totalfredet gammelt bygg takket være beliggenheten midt i sentrum. Bygget er gammelt og slitt, og trenger i utgangspunktet grundig oppussing, men det er en omstendelig lang og kostbar prosess. Foreningen er i konstant pengemangel på grunn av høye driftsutgifter på oppvarming og vedlikehold. Det var på høy tid at vi fikk lagt nytt golv nå og når golvet var fullt betalt og klart, var ikke dugnadsgjengen tung å be, forteller Høsøien.

Kommentarer til denne saken