– I 1998 tok Magne Smestu, Ole Gundersen, Kari Brennås, Mari Midtaune og Synnøve Smestu initiativet til dette arrangementet. Dette var for 18. gang og det er en stor suksess for den vakre fjellbygda Aunegrenda. Det sier speaker Per Tronsaune med sterke røtter fra bygda.

Matgilde

– Det kom 350 matglade folk innom. 56 kilo hjemmelaget rømmegrøt gikk med. 56 kilo rømme, 20 kilo spekemat, 60 liter hjemmelaget sodd, 20 liter vaffelrøre, 10 kilo multer og seks lammelår som var stekt i kokegrop av ekspertene Edit Aasen og Tor Gundersen gikk med, sier Kari Brennås som ledet hele arrangementet.

Rikholdig meny

Menyen besto av hjemmelaget sodd, hjemmelaget rømmegrøt, fjellfisk fra Hynntjønna mot Tydalen, spekemat, mjølske, kleppmjølk, skjørost og rømme, tykkmelk, kløbb (en spesialitet), lemse og «gøbb», gøk, (pjalt), hyllkake, semulegrøt, tyttebærgrøt og molte. Alt sammen var råstoff fra bygda, sier Tronsaune.

Imponerende

– Vi arrangerer dette hvert år, andre helga i august. I år er jeg rimelig sikker på at vi sitter igjen med 20.000 kroner som går til Aunegrenda Grendehus. Det kom så mye folk at det var problemer med parkeringa. Jeg vet at noen reiste, og det er leit. At matkøa ble så lang er noe vi ikke kan gjøre noe med, sier Brennås som hadde hovedansvaret.

Programmet besto av bueskyting, pilkast, natursti, salg av lopper og hesteskokasting med høy prestisjefaktor.

– I årets konkurranse var det Ingvild Solhjelm som fikk høyeste poengsum med 39. Beste herrevinner ble Erlend Sognli med 37 poeng. I barneklassen vant Vegard Melien Fætten med 31 poeng av 80 oppnåelige, kunne Esten Midtaune opplyse da konkurransen var over. Vinneren fikk en vandrepokal bestående av et miniatyr melkespann.