Fjøset fullt på Søberg gård!

Trim: Pappaer Glenn Erik og Arne med bøy og strekk, under oppsyn av døtrene.

Trim: Pappaer Glenn Erik og Arne med bøy og strekk, under oppsyn av døtrene. Foto:

Av

Er vi på Wallmans salonger med syngende servitører i Norges hovedstad, eller er vi på Søberg gård i Alvdal med seks syngende talenter fra Tylldalen?! 

DEL

Ja, for det er lov å spørre når man blir mottatt som en greve på rød løper i fantastiske lokaler og får treretters middag til ellevill og kunstnerisk cabaret! Et øyeblikks forvirring råder helt til Tylldølene entrer scenen - da vet vi det; Wallmans salonger er nå blitt til Søbergs salonger - i Nord-Østerdal!

Dyrebare døtre og frittgående fedre i Fjøset

Godt kameratskap, lune sommerkvelder og en trippel cognac var ingrediensene for å få de kreative hjernene til Arne Eggen og Glenn Erik Haugland i gang! De frittgående fedrene har vært primus motor for sine fire dyrebare døtre, som fullt fjøs på Søberg gård fikk gleden av å oppleve onsdag før skjærtorsdag. (Teksten fortsetter under bildet)

Arne Eggen og Glenn Erik Haugland i samtale.

Arne Eggen og Glenn Erik Haugland i samtale. Foto:

Superpappaene Arne og Glenn, innledet cabareten med å ønske velkommen og pompøst gi en innføring i hvordan man skal oppdra døtre til å bli velfungerende individer, til glede for egen familie og samfunnet for øvrig! De så ut til å ha full kontroll på både situasjonen og seg selv som perfekte fedre, helt til de dyrebare døtrene; Marit Eggen, Ingrid Eggen, Anne Goro Tronsmo Haugland og Ragnhild Tronsmo Haugland stormet scenen i et yrende, kaklende liv – slik det seg hør og bør i et fjøs. Med bratte nakker og triumferende blikk, formidlet de hvor viktig det var å oppdra fedre til å bli slik oppegående jenter vil ha de!! (Saken fortsetter)

Musikalske dyrebare døtre: Søstrene Eggen og søstrene Tronsmo Haugland.

Musikalske dyrebare døtre: Søstrene Eggen og søstrene Tronsmo Haugland. Foto:

Opptakt

Dette var opptakten til en cabaret med slagferdige, artige ordspill og diktning til selvkomponerte musikkinnslag! Ingen tilfeldighet at disse seks har funnet sammen etter samklang og samspill å bedømme. Vi fikk være med på en reise med fokus på forholdet mellom fedre og døtre i gleder, vemod, styrke og ydmykhet - et tema de aller fleste kjenner seg godt igjen i!

Marit Eggen fremførte kveldens beste monolog gjennom å ta oss med på reisen fra ung jente med kjærest og god jobb, frem til beslutningen om å bli bonde i Tylldalen! Her var det ikke spart på konfekten, verken til den frittgående pappaen eller til oss andre som er forutinntatt når det gjelder damer som bonde! Ellevill applaus!

Samtlige i ensemblet trakterte både stemme og instrumenter på en profesjonell måte. Her ruslet de dyrebare døtrene rundt om i salen, mens de sang og fremførte cabareten. Det skapte en intim atmosfære og nærhet, til glede for publikum. Faktisk ble det vel slik til slutt, at døtrene var frittgående, men fedrene ble de dyrebare!


Genialt konsept

Selve konseptet opplevdes som en del av suksessen!

Stilig atmosfære allerede ved ankomst med brennende fakler, hilst velkommen i døra, gjestebok, førdrinken som ventet i Fjøset sine atmosfæriske lokaler og fire dyktige servitører som smøg seg nesten ubemerket rundt! De tre rettene med påfyll, fikk hver en musikalsk introduksjon i nydelig samklang! Det hele opplevdes godt spunnet sammen både musikalsk, scenisk og gastronomisk!

Dette ønsker vi mer av i vårt distrikt! Publikum som ønsker musikalske opplevelser sammen med gode matopplevelser er sjelden vare!

Retten møtte "fem i fjøset" og spurte dem om følgende:

- Hva synes du om denne fortreffelige aftenen?

- Jeg er så fornøyd! Elegant meny, god service, morsom underholdning og gode prestasjoner på scenen, utalte Else Nyheim.

- Har du vært med på noe liknende her i distriktet?

- Nei, dette var helt spesielt! Kombinasjonen mat og musikk var en innertier. Aktørene var veldig inkluderende også, sa Grete Borchgrevink- Lund.

- Hva synes du om maten og serveringen?

- Helt super mat! Kortreist mat som er laget på gården – bedre kan det ikke bli, sa Jan Inge Nordengen.

- Hva imponerte deg mest her i kveld?

- Jeg er så imponert over den syngende presentasjonen av menyene! Her er det et høyt musikalsk nivå og fin flyt mellom servering og underholdning. Ingen dødpunkt, sa Bryndis Sigfusson.

- Terningkast på selve konseptet?

- Det blir høyt oppe på terningen, har kost meg her i kveld, sa Jon-Erik Gjelten.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags