Sønvis på nye stier - denne gang med Vintersonger

SØNVIS: Vegar Dahl, Kirsti Sæter og Jo Ryen. (arkivfoto)

SØNVIS: Vegar Dahl, Kirsti Sæter og Jo Ryen. (arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Før jul fylte de store kirkerom. Nå har de valgt Thomasgaarden, Søberg Gård og Granum Gård som konsertlokaler.

DEL

Siden førjulsturneen i desember, har Sønvis lagt enda flere egne låter til repertoaret og finpusset på Sønvis-uttrykket.

- Vi har fått muligheten til å arbeidet grundigere med hvordan vi faktisk vil at Sønvis skal høres ut, og ser fram til å ta publikum med inn i det lydbildet, sier trioen Vegar Dahl, Jo Ryen og Kirsti Sæter.

Torsdag fredag og lørdag er de på veien med "Vintersonger med Sønvis".

- Vi synes vi er utrolig heldige som nok en gang får mulighet til å ha med oss Olav Kjernmoen og Jonas Østbyhaug. Begge er fantastiske musikere som gir av seg selv både på og utenom scenen, og musikalsk tilfører de så mye delikate toner og ideer at innimellom må vi klype oss sjøl i armen for å tro på at det faktisk er sant. Musikalsk er det lett å høre at det er vi tre i Sønvis som entrer scenen, men vi tror også publikum vil oppleve at det har skjedd noe med lydbildet, arrangementene og låtmaterialet fra forrige gang vi spilte konserter, sier vokalist Kirsti Sæter.

De gjester Thomasgaarden på Røros, Søberg gård på Alvdal og Granum gård i Fluberg, Søndre Land.

-Det finnes så mange flotte lokaler rundt omkring, og så mange ildsjeler som jobber for å skape spennende møteplasser, og det er gull verdt for oss som musikere. Før jul besøkte vi Galten gård på Drevsjø, hvor vi møtte fullt hus, lukt av julemat og god stemning, og nå gleder vi oss til å besøke tre nye lokaler som hver på sitt vis, i seg selv, innbyr til en hyggelig, intim og god kveld. Så skal vi i Sønvis krydre kvelden med god musikk.

- Hvordan kom dere på Søndre Land?

- Marianne Konow og jeg jobba sammen på Tynset bokhandel for mange år siden, og hun er sikkert velkjent for mange både i Nord-Østerdalen og i Rørosområdet. Vi har holdt kontakten sia vi jobbet sammen, og jeg har fått vært med og fortalt og sunget på hennes pilegrimsvandringer. Vi har lenge snakka om muligheten for å ta en tur til Granum Gård, som Marianne og ektemannen tok over for noen år sia, for å synge og fortelle. Endelig får vi det til, og vi gleder oss til å se hva Marianne og familien har fått til gjennom alt det harde arbeidet de har lagt ned i pensjonatet sitt. Det er ledige rom der denne helga, ta gjerne turen dit sammen med oss, oppfordrer Sæter.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken