Kle deg ut når Pulverheksa kommer til Tynset

PULVERHEKSA: Den kjente og kjøre Maj Britt Andersen spiller Pulverheksa.

PULVERHEKSA: Den kjente og kjøre Maj Britt Andersen spiller Pulverheksa. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Riksteateret ønsker at ungene i Nord-Østerdal skal kle seg ut når de ankommer Tynset med Pulverheksa og vennene hennes.

DEL

(Østlendingen) For når Drømmeprinsen inviterer til ball på slottet, må Pulverheksa og vennenes hennes pynte seg litt ekstra.

– Vi håper du har lyst å kle deg ut og pynte deg til ball du også, heter det fra arrangørstaben i Riksteateret.

For de inviterer barna til å kle seg ut som en av karakterene i forestillingen når de ankommer Tynset kulturhus tirsdag 25. april. Riksteateret vil også sette opp en bildebakgrunn med et bilde av Pulverheksa og vennene hennes, hvor ungene kan bli fotografert.

Ned til tre år

Riksteateret ønsker unger ned i treårsalderen velkommen til det de karakteriserer som en varm og fargerik forestilling. Forestillingen har også en barnevennlig lengde på 45 minutter uten pause.

Nok en gang er det den barnekjære Spellemannpris-vinneren Maj Britt Andersen som spiller Pulverheksa.

– Og ett er sikkert: ingen steder er Pulverheksa mer spill levende enn i teatret, lokker Riksteateret i sin pressemelding.

De kan også love en spesiell velkomst til alle små og store troll som skal på teater for aller første gang.

Forestillingen starter med at alle gleder seg til det store ballet hos Drømmeprinsen. Men ikke alt er som det pleier å være i Pulverskogen. Tyven er blitt sint på Politimannen og vil ikke være tyv lenger. Og Politimannen er sur på Tyven fordi han blir arbeidsledig når ikke Tyven vil være tyv. Ingen av dem vil komme på ball hvis den andre kommer. Og Krokodillen gruer seg til vinteren, så han lurer på om han skal flytte til Afrika.

Trist Drømmeprins

Alt dette gjør Drømmeprinsen så trist at han ikke vil være drømmeprins mer. Dessuten er det en diger, skummel skikkelse som beveger seg mellom trærne og setter store fotspor overalt, og gjør alle redde. Hva er det som skjer i Pulverskogen? Blir det ikke fest? Alt var jo så bra i verdens fineste Pulverskog. Kanskje Pulverheksa kan hjelpe?

Forestillingen hadde urpremiere i Oslo 29. mars i år, med turnépremiere i Gjøvik 20. april. I tillegg til Maj Britt Andersen på scenen, så er også Janne Starup Bønes, Jørn Morstad og Haakon Strøm med. Regissør er Ivar Tindberg, mens Geir Holmsen er komponist.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags