Unge tolginger har blitt bedre kjent med Edvard Grieg

Full scene, flinke kulturskole-elever takker publikum.

Full scene, flinke kulturskole-elever takker publikum. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Barn og ungdom i Tolga tar aktiv del i feiringen av Edvard Griegs 175- årsdag med sang, musikk, teater og dans. Elever og lærere ved Tolga Kulturskole og Tolga Skolemusikkorps, ønsket velkommen til forestilling i Vidarheim Tolga.

Berit Konstad Graftås, rektor ved Tolga Kulturskole, opplyste følgende om forestillingen:

- Vi har i løpet av høsten 2018 blitt kjent med Grieg både i barnehagen, grunnskolen og kulturskolen.

- Vi får møte Ibsen i møte med Grieg, bli kjent med de kjente sangene av Grieg som: Fola, fola Blakken, Kom bukken til gutten, Vals, Norsk dans nr 2, musikken til Peer Gynt, og mye mer.

- Grieg var opptatt av det særnorske og gjorde folkemusikken kjent. Det kan trekkes tråder fra Griegs musikk til vår tids musikk, fra musikk til billedkunst, til dans og til drama.

Kveldens forestilling:

Stor variasjon og mangfold, synge- og spilleglede, var stikkord for forestillingen i Vidarheim. Musikalske variasjoner av Griegs Morgenstemning, med klarinetter, fløyter, kornetter, trommer og piano, var første innslag.

Så ble det to teaterfremføring: Møte mellom Grieg og Ibsen, og Bukkerittet med Peer Gynt og Mor Åse. Elevene fortsatte med flere kjente musikkinnslag, Solveigs sang, Norsk dans nr 2-3, og teaterfremføring med Peer Gynt og Solveig.

Publikum fikk høre Gjendines Bådnlåt og Arietta, på henholdsvis fiolin og piano, etterfulgt av et teaterstykke med Peer Gynt og Den Grønnkledde.

Judooppvisning til musikk med Dovregubbens Hall, fylte scena med fart og krumspring. Som siste innslag før pause, spilte en saksofonkvartett til samme musikktema.

Forestillingen bød videre på rytmisk trommespill, før et par teaterstykker, 1001 Natt og Anitras Dans, med kreative kostymer og skyggespill. En sanggruppe opptrådte med to kjente barnesanger: Kom bukken til gutten og Fola, fola Blakken. Teatergruppen viste sin siste del med Peer Gynt og Solveig, før en blåsegruppe satt sammen av saksofoner, fløyter og kornetter, spilte musikkstykket Mor Åses død.

Tolga Skolemusikk stod for avslutning av denne innholdsrike kvelden, med Griegs Morgenstemning og Bryllupsfest på Trollhagen. Til stor applaus takket alle elever og lærere, -publikum som fylte Vidarheim denne kvelden.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags