Dette var virkelig noe å vente på! Vakkert, mektig, lekent, følsomt…

Marianne - en ekte formidler.

Marianne - en ekte formidler. Foto:

Av

Marianne Pentha fylte Tynset kirke. Onsdag ventet en like full Os kirke.

DEL

I en fullsatt Tynset kirke tirsdag kveld, imponerte Marianne Pentha og Øyvind Boye stort. Spesielt må vel fremheves Marianne´s følsomme tolkning av ”Mitt hjerte alltid vanker”. Øyvind´s falsettsang på Pie Jesu var også imponerende. Sammen med det lokale jentekoret Samklang, og et dyktig band, ble dette en musikalsk reise med stor spennvidde.

Som profesjonell sanger, har Marianne mange jern i ilden. Samarbeidet med Øyvind begynte i 2015. Det bør også nevnes at de har begge deltatt i tv-programmet The Voice. I tillegg til egne konserter, er hun også dirigent for to barnekor i Oslo, hvor hun har vært bosatt siden 2001.

Senke skuldrene

- Det er viktig å senke skuldrene å være sammen med de en er glad i - sette fokus på kvalitetstid, sier Marianne Pentha, som nettopp har gjennomført en fremragende konsert på hjemmebane. Ikke helt på hjemmebane da, for det er Os som er sjølveste stedet for Marianne.

- Hvordan opplever du å synge i en fullsatt kirke i ditt eget hjemdistrikt?

- Det er veldig trivelig, får julestemning med hvit vinter og alt som hører til, skulle bare hatt litt mer tid når en først er her. På Tynset og Os er det alltid hvit snø til jul – min favoritt!

- Hvilke planer har du videre fremover?

- Det blir ennå et par julekonserter, kordirigering, plateinnspilling, -og ja, 30. Mars kommer jeg hit til Tynset igjen, da med en konsert med Samisk Jazz i regi av Tynset Jazzklubb.

-Du behersker mange stilarter, noen du spesielt vil fremheve?

- Formidling og en god tekst betyr mest, uansett sjanger.

På nyåret kommer et helt nytt musikkprogram ”All Together Now” på TV-Norge, der deltar Marianne.

- Jeg deltar som en av hundre dommere fra ulike deler av underholdningsbransjen. Her blir det masse glitter og glam!

Feirer jul

Marianne feirer jul i Oslo sammen med sin familie og ser frem til en tradisjonell julemiddag med ribbe, og både pinnekjøtt og lutefisk senere i julen.

- Jeg er mye på jobb, og mye på tur, så hjemme ser det ikke ut! Det gjør ingen ting, for jul blir det lell!


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags