Gå til sidens hovedinnhold

Fra beatboxing til hundeshow

Artikkelen er over 4 år gammel

Et stort mangfold i talenter ble vist frem under årets UKM lokalmønstring på Røros søndag kveld.

UKM ble arrangert for første gang i 1985, og har siden vokst i popularitet. I år deltar nærmere 20 000 ungdommer over hele landet. På Røros var mangfoldet stort i år, med alt fra beatboxing til hundeshow, samt høytlesning fra Ivar Østbys nylig publiserte bok Flawed Perfection. Felles for alle numrene var at de var kreative og godt gjennomførte.

Ung arena

UKM er ment som en arena for ungdom mellom 13-20 år, men det finnes måter å fortsatt bidra på selv om man er eldre. John Anders Dahlen Kjølhaug og Einar Nørbech er begge tidligere UKM-ere som nå er for gamle for å delta på scenen selv, så i stedet jobbet de bak scenen.

-Det er morsomt, fortalte de.

-Hadde det ikke vært for all jobbingen bak scenen, fra å være konferansier til inspisient, hadde det ikke blitt noe show.
Begge synes UKM har forandret seg de siste årene. Nå deltar færre band enn årene før, en trend de gjerne ønsker skal snu.

Musikkbrakka


-Musikkbrakka ved Ungdommens Klubbhus er fortsatt åpent for alle som vil starte et band, ønsket John å påpeke. De mente også at det har blitt mer bredde i talentene vist både på scenen og i utstillingen, noe de syntes var veldig positivt.

Synne Øglænd deltok med både dans og sang på scenen. Hun har deltatt på UKM flere ganger og syntes det er en flott arena både på og utenfor scenen.
-Det er veldig sosialt, fortalte hun.

-Alle er med å backe opp hverandre, og det er gøy å se de andre delta.


Hun syntes at det viktigste med UKM er å få en scene å stå på og det sosiale miljøet. Å gå videre til fylkesmønstringa i Bjugn ville vært fint, men hun syntes ikke det var viktig. Flere av deltakerne var enige om at det morsomte med UKM er deltakelsen og det sosiale blant andre UKM-ere.

Disse gikk videre

Deltakerne som gikk blir sendt til fylkesmønstringen i Bjugn fra utstillingen er skulpturen «Øgle og Kranium» av Ela Ødegård, Eskil Ødegård, Maria Brattås og Oda Lundli, «Røros Kirke i LEGO» av Birk Ødegaard Schellenberg, Eilin Sundt Sivertsvold med tegningen «Skogskongle» og skulpturen «Klumpen på klumpen» av Sigrid Konow. Fra forestillingen sendes Camilla Borgos og Leo med «Freestyle triks», Mina Chen Glein Feragen med sangen «Who I Am», Trøffel med sangen «Stumble», Liv Møller Sandnes og Synne Øglænd med dansen «Dancing Though the Ages», Ivar Østby med sin bok Flawed Perfection og Madeleine Isabelle Dyrøy og Hallvard N. Løberg med sangen «Younger». Konferansierene Paula Brouwer og David Riddervold, arrangører Vetle Mathias Brekkan og John Kasper Bøhn, og Arne Staverløkk fra UKM Media blir også med for å representere Røros.

Kommentarer til denne saken