- Jeg begynte å blogge fordi jeg ble så inspirert av alle de flotte bloggene som finnes. Da ville jeg ha min egen blogg for å forhåpentligvis få inspirert andre til å bake selv, og da først og fremst folk som ikke vanligvis baker. Derfor prøver jeg å lage gode punkt for punkt beskrivelser som alle kan følge, og gjerne med bilder for hvert punkt, forklarer Beate Ryen Bratgjerd.

Opprinnelig Grimsbygg

Beate bor på Hamar med ektemann og to hunder. På dagtid jobber hun som sekretær i Hedmark Fylkeskommune, og når hun ikke baker på fritiden leser hun gjerne en god bok. Beate er opprinnelig fra Grimsbu, og det var der hennes første forsøk på å bake fant sted.

- Jeg har alltid likt å bake, jeg er også ganske opptatt av å vite hva bakevarene jeg spiser inneholder, og det er jo heller ingen tvil om at hjemmebakt smaker best, forteller hun.

Lager egne oppskrifter

Etter at hun begynte å blogge har hun også begynt å utvikle egne oppskrifter, og variere de hun allerede har ut fra hva som finnes i skapene. På bloggen finner du blant annet oppskrifter på Cupcakes med Ferrero Rocher, og flere varianter av No Knead-bakst (se egen oppskrift).

Fornøyd med lesertallet

Beate opprettet bloggen No› muffins i 2011, og har nå drøyt 40 000 lesere i året.

- Det er jeg fornøyd med, sier hun. Hun får kommentarer på at folk har prøvd oppskriftene, og regner med at flere av de som ikke kommenterer også har prøvd dem.

Bruker oppskriftene selv

Hun prøver å blogge med jevne mellomrom, selv om det i perioder kan være stille på bloggen.

- Det skyldes ofte at jeg bruker mange av de oppskriftene som allerede finnes på bloggen, jeg har jo noen favorittoppskrifter der, forteller Beate.

Bloggen finner du her

I tillegg til å blogge om baking blogger hun også om å lage kort, den bloggen kan du lese her

Beates oppskrift på No Knead klibrød med gresskarkjerner og solsikkefrø

Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:

? 1 kg hvetemel

? 125 g hvetekli

? 60 g sammalt hvete grov

? 50 g solsikkefrø

? 50 g gresskarkjerner

? 2 ss sukker

? 2 ts salt

? 1,5 ts tørrgjær

? 1 liter vann

Bland alt raskt sammen til en løs deig, dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken natta over, eller i minst 12 timer.

Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Bruk en deigskrape og brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger, og du kan håndtere den. Del deigen i tre og brett og form emnene til brød som legges med skjøten ned i godt smurte 1,5 liters brødformer.

Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 2 timer.

Stek brødene i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 30 minutter.

Avkjøl på rist