Det er noe med det rørosbaserte bandet Save Me Barry og november. Det var i november før et år, at de imponerte hjemmepublikummet med storkonsert og knallsuksess i Storstuggu.

Nå skriver vi november igjen, og de finner det for godt å slippe en ny singel, «Cold November», nettopp i disse dager.

November, med den litt blå-grå stemningen der alt det bittelille av lys som trosser seg fram og slipper gjennom, skaper strimer av liv, håp og gledesstemning hvis en bare ser godt nok etter og tør slippe det til, til tross for melankolske undertoner.

Sånn er de rolige låtene til bandet, og slik er den nye singelen. Den har tekst av Ane Linn Haagaas og melodi av Vegar Dahl, og de to synger duett på sangen. Foruten den andre halvparten av bandet, Erik Roll og Helge Flatgård, har de med seg Siri Snortheim på cello og Jonas Østbyhaug på bass. Singelen er spilt inn i Stugudal hos Lars Lien i Larsville Studio.

Østbyhaug har de hatt med seg tidligere. Samarbeidet med Snortheim er nytt, og hun setter så absolutt sitt preg på sangen «Cold November».

- Ellers er det vel ganske velkjent Save Me Barry-stil over låten og uttrykket. Vi liker oss fortsatt godt der de blå tonene er, erkjenner trioen vi møter på Røros.

Sistemann Helge Flatgård holder til i Oslo som før, og spilling og øving og utvikling av materialet foregår hver for seg og sammen litt etter som.

– Vi har vel funnet formen som passer oss alle fire, konstaterer Haagaas.

Alle driver mye med musikk på mange andre fronter også, og med familier og fulle jobber som skal skjøttes i tillegg, fungerer det bra på denne måten.

Singelen blir tilgjengelig på alle strømmetjenester slik som debutplata er det.

– Det artige er at vi kan jo følge med på hvor musikken spilles, og vi blir spilt både i Argentina og Brasil, så vel som i England og Mexico, forteller de.

Nå venter de spent på publikumsmottakelsen. Plata deres ble plukket opp av radio og er spilt mye på NRK1, og nå sendes den nye låten ut til alle radiokanaler.

– Men når kan vi høre Save Me Barry med full besetning på scenen igjen?

– Det skjer i Storstuggu i januar 2016. Da blir det konsert!

P.S.

Torsdag kveld deler bandet følgende glad-melding på Facebook:

- Stå opp tidlig!!! Cold November radiodebuterer på NRK P1 Trøndelag, Norges beste radiostasjon, i morgen tidlig mellom 0630 og 0700. Første mulighet til å høre den altså.