Tre år etter forrige studioproduksjon slipper Anne Nørdsti (32) sin nye plate på mandag.

Dansebanddronninga fra Alvdal innrømmer at hun er spent.

-Jeg håper folk liker det de får høre, sier Anne Nørdsti til Arbeidets Rett. Hun forteller at den nye utgivelsen består av 12 låter, fra ballader til danselåter og låter med humoristisk innslag. Hun har selv bidratt med tekst og melodi på sju av låtene.

Se bilder fra Annes spellemannfest

-Hvordan vil du beskrive den nye plata sammenlignet med tidligere utgivelser?

-Det er vanskelig for meg å vurdere som er midt oppe i det, men den har et ærlig preg. Kanskje er lydbildet litt mer åpent og akustisk, meg jeg har ikke forandret stemmen så folk vil kjenne igjen Anne Nørdsti!

Nørdsti forteller om et godt samarbeid med den nye produsenten Stein Tore Sønsteli, og forteller at flere lokale krefter har bidratt til den nye utgivelsen.

-Alvdølene Erland Kjellsen og Toini Skaret har bidratt med tekst. Det er mange flinke krefter i Nord-Østerdalen som jeg prøver å benytte meg av, skryter Nørdsti som er bosatt i Stange.

En av låtene på den nye plata er en duett med Steinar Engelbrektson. ”Ikkje gje opp håpet” spilles allerede mye på radio og har blitt en suksess på danseband-svisj.

- Det er en veldig fin melodi, sier Anne Nørdsti.

Hun forteller om en hektisk sommer med en rekke spillejobber. Bookinglista strekker seg allerede et stykke ut i 2010.

Se bilder av Anne i Røroshallen

-Vi prøver å sette et tak på 50 spillejobber i året, men det blir ofte mer enn det. Jobben har blitt en livsstil og jeg er privilegert som får gjøre det jeg liker aller best – å glede folk fra scena.Den første sjansen til å se Anne Nørdsti i Fjellregionen blir under dansegallaen på Røros i januar.

Anne Nørdsti vant Spellemannsprisen i 2007, og er blitt nominert til prisen for ytterlige to album. Hun forteller stor interesse og mange intervjuer rundt den nye utgivelsen. Selv om hun er spent har hun et avslappet forhold til det hele. En ny nominasjon ser hun på som en stor bonus.

- Jeg har solgt til gull på alle mine tidligere plater, så jeg har ikke noe å klage over. Jeg håper selvsagt på gode salgstall nå også, men det viktigste er at folk liker det de hører.

Den nye utgivelsen har fått tittelen Livet er nå.

- Tittelen gjenspeiler at vi må levet livet mens vi har det. Carpe diem – grip dagen – er oppfordringen fra Norges ubestridte dansedronning.