Anne Nørdsti trengte ikke mer enn et par uker på å selge nyplata til gullstatus. I løpet av ukens første dager er det antakelig gullplatestatus på ”Liver er nå”.

Les også saken: Dansemusikk er god butikk

- Med salget som har vært så langt er gullet innen rekkevidde i starten av denne uka, forteller salgssjef i ”Bare bra musikk”, Leif Hemmingsen. Fredag kunne han fortelle at det bare manglet 1.000 plater på å nå 15.000 solgte som er grensen for gullplate.

– Det betyr i praksis med farten salget har at tirsdag eller onsdag har den solgt til gull, sier Hemmingsen.

Anne hadde fredag ikke fått oversikten over de siste salgstallene, og hadde følgende kommentar da Retten ringte henne og informerte om 14.000 solgte på fredag: - Fy flate, det er helt utrolig!

- Jeg har egentlig et avslappet forhold til salgstall, men nå det går så bra som dette må jeg jo innrømme at det er artig å følge med, sier Anne. Turnélivet går like bra som platesalget, og Anne med band er fullbooket resten av året.

– 2010 begynner å fylles allerede det også, forteller Anne. Anne med band spiller med andre ord året rundt, uavhengig av plateutgivelser. – Jeg trives veldig på scenen. Publikumskontakten er ubetalelig og det er den som er drivkraften, sier Anne.

Anne har tidligere gitt ut platene Bygdeliv, Bonderomantikk og Her vil jeg bo. Hun har i tillegg gitt ut live-albumet ”Livli’ på låven”. Alle hennes fire tidligere utgivelser solgt til gull og Anne har til sammen solgt over 100.000 påltaer fra sine tre første studioalbnum og live-albumet. Snart kan hun plusse på 15.000 solgte av nyplata Livet er nå.

– Det er tall som er ganske så utrolig. Det begynner å bli mange plater, sier Anne. Anne fikk Spellemannpris for live-plata ”Livli’ på låven i 2007.