Tre av landets fremste tenorer Jan Erik Fillan, Marius Roth Christensen og Thomas Ruud boltret seg fritt og storslagent i store arier, mens Hanne Krogh sang mange vakre og kjente julesanger og bandt det hele sammen med nærhet, varme og klokskap som også ga rom for ettertanke.

Se bilder fra julekonsert med Hanne Krogh, Tre tenorer og Bergstadkoret

Bergstadkoret var lokal arrangør og bidro med vakker sang, og multitalentene Stein Austrud og Tarjei Nysted gjorde en fantastisk jobb. Kombinert med god lyd og flott lyssetting, ble dette en storslagen konsert med stor spennvidde.

O helga natt

Ett av de mange høydepunktene under konserten var framføringen av «O helga natt» som høstet stående applaus fra et begeistret publikum.

Sju år gamle Carina Marie Narvesen fra Dalsbygda fikk fredag synge Alf Prøysens Julekveldsvise i Røros kirke foran 550 tilhørere sammen med Hanne Krogh og Bergstadkoret.

- Dette var veldig artig, sa Carina etter julekonserten i Bergstadens Ziir. Sjuåringen har sjøl lyst til å bli sanger når hun blir voksen, og hun stilte opp på sparket uten å ha øvd sammen med verken Krogh eller orkesteret.

-Vakker kirke

- Bergstadens Ziir er den vakreste kirka i landet, sa Hanne Krogh under konserten.

- Å få lov til å være her og synge er noe av det største jeg kan være med på. Det er ikke bare vakkert, men jeg har et sterkt forhold til både Røros og Falkberget, sa hun til Retten etter konserten, og la til at hun har hatt et godt samarbeid med Bergstadkoret.

Dette var fjerde gang Hanne Krogh og Bergstadkoret samarbeidet. Flere vi snakket med etter konserten sa at årets konsert var den absolutt beste.

- Det er en kjempeopplevelse å få synge med så proffe folk, sier leder Grete Vik i Bergstadkoret.

Det er ingen tvil om at musikalsk leder Berit Konstad Graftås og resten av de 50 medlemmene i Bergstadkoret hadde forberedt seg godt til årets konsert. Koret sang sjøl «Juledrøm» og supplerte flere steder lydbildet til Hanne Krogh, de tre tenorene og musikerne på en utmerket måte som gjorde at dette ble en konsert vi vil huske lenge.