Hilde er aktiv både på ski og skiskyting og sist vinter ble hun av Norges Skiforbund tatt ut til «Team morgendagens helter». I forrige sesong imponerte 17-åringen ved å ta gull i stafett og bronse på 5 km klassisk i nordisk mesterskap i langrenn. I junior-NM tok hun gull på 7,5 km klassisk og på 5 km skøyting, samt sølv på sprint. Hun vant også norgescupen sammenlagt. I tillegg tok hun sølv i junior-NM i skiskyting.

Ole Bjørnsmoen Næss tok store steg på skøytebanen forrige sesong, og satte personlige rekorder på alle distanser. Han ble nominert av skøytegruppa med følgende begrunnelse:

- Av enkeltresultater er det sjette plassen i junior-NM Aalround som henger høyest, men tidsmessig gikk kanskje Ole sine beste løp under Norgescup 7 (uka etter Nm) hvor han satte personlige rekorder både på 1500 meter og 5000 meter. Han forbedret 5000 meter rekorden med 25 sekunder fra sesongen 2009 og satte ny Kretsrekord i Hedmark med tida 6.55.18. Han ble med det første tynseting under 7 minutter på 5000 meter.

- I tilegg til at han er en god skøyteløper er Ole som person svært positiv, og er med sin treningsiver og sin seriøsitet i treningsarbeidet et forbilde for de andre skøyteløperne på Tynset.

Ungdomsprisene går hvert år til en gutt og ei jente i alderen 15-20 år som har utmerket seg som leder, dommer, trener, gjennom sportslige prestasjoner eller som en kombinasjon av disse. Det er tiende året at prisen blir delt ut.