Når Auksrustsenteret åpnet dørene for årets sesong åpnet de også to nye utstillinger.

Karianne Sollid åpnet sin første utstilling hvor hun viste frem mulighetene og gledene ved grafikk, og innerst i gang der åpnet Aukrustsenteret en utstilling med utvalgte detaljer fra den nye Flåklypafilmen.

Skal prøves

Karianne Sollid fikk kommunal støtte i januar for å lage denne utstillingen med eksempler på måter grafikk kan benyttes i et forsøk på å opprette sin egen grafiske bedrift.

- Jeg bestemte meg for at jeg ikke skal passere seksti og ikke ha prøvd det her. forteller Karianne Sollid om hvorfor hun nå tar sjansen på å etablere sin egen arbeidsplass.

- Jeg håper at det er noe jeg kan leve av, om det er mulig vet jeg ikke, men jeg skal i allefall forsøke, sier Sollid mens hun viser publikum mulighetene som finnes både i valg av materiale og farge. Karianne Sollid forteller publikum at bildene minner henne på folk hun er glad i.

- Jeg har også valgt å bruke ulike materialer i utstillingen, slik som den rosa stolen min, for å vise at det kan brukes på alt. Inkludert interiør og det det synliggjør at dette er ikke min idè. Grafikk er noe som er rundt oss hele tiden, forklarer Karianne Sollid.

Ditt eget favorittbilde

Publikum lot seg overraske og begeistre av utstillingen. Noen av bildene måtte betraktes på flere meters avstand og andre måtte ses på kun centimeter fra nesetippen for å oppdage de minste av alle detaljene i Sollids bilder.

Hege Berghagen var en av de som sto å kikket.

- Jeg synes det er veldig spennende med andre kombinasjoner enn det jeg er vant til. Jeg liker at det er utradisjonelle fargevalg, sier Berghagen som innrømmer at det nok heller ville være større muligheter for at hun gikk hjem og lette i egen skuff etter egne favorittbilder og fikk et bilde produsert enn å kjøpe et som allerede var ferdig produsert. Det er akkurat det Sollid håper at hun vil inspirere til med sin utstilling.

- Jeg skreddersyr ditt favorittbilde. Du trenger ikke lete etter det riktige bildet. Det er det vi lager ved hjelp av en god dialog. Det er da det blir unik, personlig kunst, konkluderer Karianne Sollid.

Fantasi i miniatyr

Aukrustsenterets Venner og Barneidrettsutvalget i Alvdal Il sørget for at det var ymse aktiviteter for de yngste på Aukrustsenteret på åpningsdagen. Alt fra stylter og paradishopping til fotball og lykkehjul. Men innerst i gangen sto en utstilling som fikk alle barn, uansett alder, til å stoppe opp. Der sto det en utstilling fra den nyeste Flåklypafilmen. «Solan og Ludvig, Jul i Flåklypa». Snømaskinen, verkstedet til Reodor Felgen med alle sine bitte små detaljer og bilder og video fra produksjonen.

- Nei, se, så kult også så smått, sa Kristian Sølna Haugli som en av mange som ble imponere av fingerferdigheten til kulissemakerne.