Latteren satt løst i Galleri Elgen på Tynset fredag. Kari Rudi, Mette Andreassen og Evelyn Refsahl hadde på grunn av flommen kjørt "halve Norge rundt" for å komme seg til Tynset, der de gjør alt klart til utstillingsåpning lørdag 25. mai.

Og det er tallet 25 som teller for Brukshåndverkerne i Hedmark akkurat nå. De fyller 25 år i år, har 25 medlemmer, og åpner altså utstilling 25. mai i et Tynset kulturhus som fyller 25 år i år. Trenger vi nevne at postnummeret til Tynset er "fem-og-tjue-null-null"?

- Det blir rene søvbryllupet av alt dette, så vi bestemte oss for å feire med å pynte med masse sølv her, forklarer de tre kvinnene, som fredag ettermiddag fremdeles hadde en stor del av jobben igjen før utstillingen var publikumsklar i Galleri Elgen.

- Når vi jobber flere sammen på denne måten, blir vi jo ekstra kreative, fortsetter de tre, og legger til at de til og med lagde "barn" natta før. Vi iler til og forklarer at det dreier seg om utstillingsdokker formet i hønsenetting. Dokkene skal kles på med fargerike barneklær.

Brukshåndverkerne i Hedmark har ingen medlemmer i Nord-Østerdalen for tida, og derfor er de ekstra opptatt av å vise seg fram nettopp her. Galleri Elgen er det første stedet de gjester med jubileumsutstillingen. Den skal vildere til blant annet Elverum og Kongsvinger.

- Vi håper at vi når fram til folk når vi reiser rundt på denne måten, og det er fint om vi vekker interessen for håndverk i eget design, sier Kari Rudi og Mette Andreassen.

Evelyn Refsahl legger til at det er rom for flere i fellesskapet som Brukshåndverkerne i Hedmark er.

For å bli tatt opp som medlem, må brukshåndverkerens arbeid først vurderes av en jury.

Det er allsidighet som i høy grad preger vandreutstillingen som åpner på Tynset lørdag. Brita Kvinge stiller ut tekstil og søm, Evelyn Rehsahl bidrar med filting og toving, Iren Langseth stiller med søm, Kari Rudi med naturdekorasjoner, Målfrid Persson med keramikk, Mette Hernæs Andreassen med designsmykker og Tone Snarud med glass, fusing- og tiffanyteknikk.

Ustillingen i Galleri Elgen på Tynset henger til 18. juni. Ustillingen er støttet av Hedmark fylkeskommune.