Sophie (6) og pappa Jean Philippe fikk nye judobelter begge to

SAMMEN OM JUDO: Far Jean Philippe Pontier og datteren Sophie på felles judooppgradering.

SAMMEN OM JUDO: Far Jean Philippe Pontier og datteren Sophie på felles judooppgradering. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tolga kulturskole er den eneste kulturskolen i hele landet som tilbyr undervisning i judo. Det har de gjort helt sia 2006, under ledelse av lærer Mahdi Hassan og hans assistentlærere.

- I år er antall elever rekordstort, stråler en fornøyd kulturskolerektor, Berit Konstad Graftås, som forteller at over 40 unge Tolga-elever deltar i ulike grupper delt inn i alder og ferdighetsnivå hver uke.

Motivasjon og mestring, disiplin og fellesskap, er alle fellesnevnere på judoarenaen. Her utfordres elevene og møter egne grenser innen trygge rammer.

Mahdi sjøl er ikke mindre fornøyd, der han ser utover golvet i Vidarheim og roser alle sine. Han har også judoklasser i Tynset, og tynsetingene har kommet til Tolga for å ha oppgradering sammen. Nok et judo-år er omme, og elevene som har høynet kunnskap og kompetanse skal få utdelt nye belter som bevis på at de stiger i gradene, bokstavelig talt.

To av dem er pappa Jean Philippe Pontier og datteren Sophie, som går på judo-undervisning begge to!

- Jeg trente judo hjemme i Frankrike for 20 år sia, og nå fant jeg endelig tid til å starte med det igjen. Det er artig at Sophie også synes det er fint, smiler Pontier, som bor i Hodalen i Tolga og vanligvis er å finne i avisspaltene som hundekjører eller fluefiskeguide og turistvert. (Saken fortsetter under bildet)

PLANKEN: Far og datter på judooppgradering sammen.

PLANKEN: Far og datter på judooppgradering sammen. Foto:

- Judo er jo flott basistrening for alt, kommenterer kulturskolerektor Graftås, og instruktør Mahdi sier han ser det på både bevegelser og fallteknikk at JP har drevet med judo før.

Elise S. Tollan fyller til alt overmål ni år denne kvelden, og mottar grønt belte i judo på bursdagen.

- En fin bursdag, stråler hun, og forteller at judo er veldig fint.

- Vi lærer å forsvare oss, det er sosialt og Mahdi er veldig flink lærer. Judo er altså litt vanskelig, og det er mange vanskelige ord, men, det er jo utfordringene som er artige, sier Elise. (saken fortsetter)

NI ÅR OG GRØNT BELTE: Elise og Berit

NI ÅR OG GRØNT BELTE: Elise og Berit Foto:

- Gratulerer med grønt belte! Har du noe mål framover?

- Jeg skal i hvert fall slå storebror Thomas, som har blått!, sier 9-åringen fra Tolga som altså slett ikke har tenkt å gi seg med det første.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags