Kulturstipendet gikk til jenta som satser høyt på fotball. Da ordføreren skulle formidle hvem som var vinneren startet han med så at det er en verdig kandidat.

– Stipendet går til en ung og lovende utøver som har hatt flott framgang innen sin sjanger. Utøveren har stått på og jobbet målrettet. Lagt ned utrolig mange egentreningstimer. Stipendvinneren har nådd langt, og driver på toppnivå i Norge og har fortsatt ambisjoner. Vedkommende kom til verden september 1996, vært medlem av Ålen IL og spilte fotball der fram til 2015. Vedkommende begynte med seniorfotball allerede i 15-årsalderen. Så flyttet hun til Trondheim for å studere og meldte overgang til KIL Hemne. Nå spiller hun i toppserien for damer, og er Trondheims-Ørn sin faste midtstopper. Hun sier hun drømmer om landslaget, og slik skal det være. Hun har klare mål og ambisjoner! Stipendet går til Ina Lundereng Vårhus, sa ordføreren.

Lundereng Vårhus kvitterte med å takke for utnevnelsen, og takket familie og sponsorer som gjør det mulig å satse på fotballen.

– Jeg synes det er artig at lokalsamfunnet følger med. Dette er motiverende for innsatsen videre, smilte en fornøyd stipendmottaker til Arbeidets Rett etter tildelingen.

Etter stipendutdelingen var turen kommet til utdeling av kommunens kulturpris.

– Prisvinneren er bosatt utenfor kommunen, men har på ingen måte glemt hjembygda og kommunen. Han er født i -61, og har vært et skrivende menneske hele sitt liv. Han har vært ansatt i NRK og vært frilansjournalist, videre har han blant annet vært prosjektredaktør i Gyldendal forlag. Hans kulturelle innsats har betydd mye for Holtålen. Han formidler mye historisk stoff, og også medvirket til flere bøker, blant annet boka «Den store leken». Dere kjenner ham også som redaktør for «Oppunder Fjellbandet», sa ordføreren og ropte fram Einar Gjærevold.

Prisvinneren kvitterte med å takke for prisen.

– Tusen takk for prisen. Til de som har foreslått meg, takk til formannskapet og ordføreren. Jeg må også takke alle som bidrar til «Oppunder Fjellbandet». Dette er artig for meg som har vært utflytta i snart 40 år. Dette betyr mye. Det er så trivelig her. Jeg synes det er fint å fortelle historier fra Ålen. For meg begynner jobben med julenummeret av «Oppunder Fjellbandet» i begynnelse av januar. Da drar jeg til Nasjonalbiblioteket og graver i gamle nyheter, sammen med andre som er der i samme ærend, sa Einar Gjærevold.