– Kunst i Bergstaden, en viktig bidragsyter til at Røros kåres til kulturkommune år etter år

ÅPNINGEN: Varaordfører Christian Elgaaen erklærte årets arrangement for åpnet.

ÅPNINGEN: Varaordfører Christian Elgaaen erklærte årets arrangement for åpnet. Foto:

– Takk til arrangørene for at dere gjør kunst tilgjengelig på denne måten, roste varaordføreren daa han åpnet de niende Kunst i Bergstaden tirsdag.

DEL

- Kunst i Bergstaden er et arrangement for kunstnere av nasjonalt format, samtidig som det gir lokale kunstnere en arena er utrolig positivt. På Røros er vi ganske stolt over at flere år på rad er kåret til årets kulturkommune og Kunst i Bergstaden er virkelig en viktig bidragsyter til det- Det har jeg lyst til å takke dere for, innledet varaordfører Christian Elgaaen, som sto for den offisielle åpningen.

– Disse dagene på Bergstaden har rørosinger og tilreisende muligheten til å bli med inn i kunstens verden. Barn og unge ønskes spesielt velkommen og det synes jeg er ekstra flott. Arrangementet favner bredt for alt fra barnehageunger til seniorer, fortsatte varaordføreren.

Bjarne Melgaard topper utstillerlista til årets Kunst i Bergstaden, som er den niende i rekken.

Melgaard er en av landets fremste samtidskunstnere og han skal sammen med Ståle Blæsterdalens fargeglade fjellmotiver og Sigrid Blekastads fantastiske glassarbeider fargelegge årets Kunst i Bergstaden.

Slik inviterer arrangørene til Kunst i Bergstaden 2020, som holdt åpning på nokså tradisjonelt på Bergstaden hotell tirsdag formiddag.

– Vi kaster også et nærmere blikk på Røros sin posisjon i filmkunsten, sier primus motor og styreleder i Kunst i Bergstaden, Rolf Ericsson.

Styremedlem Ellen Kristine Klemmetvold har vært redaktør for årets utgave av Kunst i Bergstaden-boka. Hun har også, nær sagt som vanlig, ansvar for barneformidlingen i forbindelse med arrangementet. Hvert år sørger hun for å involvere rørosunger i kunstformidlingen. I år har hun besøkt tredje og fjerde trinn ved skolene i Brekken, på Glåmos og Røros.

Neste år er det tiårsjubileum.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken