Kunst og kaos fyller fem år og jubilerer med storslagen utstilling

Kunstnerekteparet Gunilla Holm Platon og Eivind Stord Platou

Kunstnerekteparet Gunilla Holm Platon og Eivind Stord Platou Foto:

Galleriet Kunst og kaos på Røros fyller 5 år. Dette markerer de to galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen med jubileumsutstillingen KURIOSA 2.0 av og med kunstnerekteparet Gunilla Holm Platou og Eivind Stoud Platou.

DEL

Gunilla Holm Platou har 16 års fartstid som fulltidskunstner. Hun er godt kjent for sine lekne bilder av kyr, hunder og fugler og sitt store miljøengasjement. På Røros stiller hun ut sammen med sin mann, den prisbelønte designeren Eivind Stoud Platou.

Utstillingen «KURIOSA 2.0» tar opp et alvorlig tema, men gjør det gjennom en leken fargeeksplosjon av malerier, trykk, søte og skumle dyr - og en overraskende bruk av kassert leketøy.

Miljøbevisst

Miljøutfordringene vi står ovenfor er overveldende, men for noen kan det fungere som en katalysator for kreativitet. Hverdagen og arbeidet til ekteparet Gunilla og Eivind Platou er preget av et sterkt engasjement rundt hva vi kan gjøre for å sikre en bærekraftig fremtid.

Kunst, bøker og formidling av praktisk kunnskap er virkemidlene de benytter for å nå frem med det viktige budskapet til de mange menneskene. Slik bruker de kunst og kunnskap for å vise vei i miljøspørsmål.

Når ekteparet kommer til Røros for å montere utstilling og delta på åpningen på lørdag, reiser hele familien sammen, inklusive parets to barn som nå også får noen dager på Røros.

Kunst og kaos jubilerer

Galleriet Kunst og kaos på Røros har gjennom de siste fem årene bygget seg opp fra et lite pop-up-galleri åpent kun i høysesong, til at de i juni i år åpnet et helt nytt og permanent visningssted for kunst i Finborudgården i Mørkstugata på Røros.

Her vil de to galleristene Ellen Kristine Klemmtvold og Sigrid Martine Jansen utvikle galleriet videre til et møtested for kunst- og kultur med foredrag, verksted, debatter, konserter og andre opplevelser og aktiviteter. Utstillingen KURIOSA 2.0 er Kunst og kaos sin jubileumsutstilling, og åpningen på lørdag er en markering av galleriets første 5 år.

Musikalsk følge

Det musikalske følget under jubileumsåpningen er det bandet Trøffel som står for. Trøffel består av de to unge rørosingene Ada Sofie Ødegaard og Trygve Joachim Andersen.

Den offisielle åpningen foretas av Morten Tøndel, kultursjef i Røros kommune. Utstillingen på lørdag inngår også som en del av Artut kulturfest, artut med jubileum.

Utstillingen KURIOSA 2.0 er en salgsutstilling, og åpner førstkommende lørdag og blir stående til og med lørdag 16. november.

Artikkeltags