Inviterer til nye kunstopplevelser

NY KUNSTUKE: Rolf Ericson og Ellen Kristine Klemmetvold lover gode kunstopplevelser når Kunst i Bergstaden arrangeres fra 12.-17. mars. - Vi har mange spennende kunstnere, sier de, her med to malerier av Aasta Falkberget som er en av årets kunstnere. Foto: Tor Enget

NY KUNSTUKE: Rolf Ericson og Ellen Kristine Klemmetvold lover gode kunstopplevelser når Kunst i Bergstaden arrangeres fra 12.-17. mars. - Vi har mange spennende kunstnere, sier de, her med to malerier av Aasta Falkberget som er en av årets kunstnere. Foto: Tor Enget

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjell Aukrust, Frans Widerberg, Aasta Falkberget, Tor Refsum, Jacob Oxholm Schive og Pia Antonsen Rognes. Velkommen til Kunst i Bergstaden 2019.

DEL

Rolf Ericson og Ellen Kristine Klemmetvold i venneforeninga er ikke lite stolt når de presenterer kunstnerne til årets Kunst i Bergstaden. Utstillinga vises på Bergstadens Hotel i perioden 12.-17. mars.

– Nå er det åttende året på rad at vi har dette arrangementet - hvem skulle trodd det, sier Ericson, og synes det er inspirerende at den ene store kunstneren etter den andre takker ja til å være med i denne kunstopplevelsen i Røros.

Røros-inspirert

Kunst i Bergstaden har en rød tråd; her presenteres kunstnere som har latt seg inspirere av Røros.

– Røros har alltid hatt et kunstmiljø og har vært et sted kunstnere har trekt til, sier Ericson, og legger til at inspirasjonen til kunst-uka kom fra Vinterfestspill i Bergstaden.

– De viste at det var mulig å få det til, og vi ønsket å være med og få til en enda bredere kunstarena, forteller Ericson og Klemmetvold.

Formidling til barn

De understreker at skolene er en viktig samarbeidspartner.

– Kunstformidling til barn og unge har vært - og er - en viktig del av Kunst i Bergstaden, og skolene har vært både velvillig og takknemlig for å få være med. I løpet av fire dager i fjor hadde vi 350 barn og unge innom - de fleste var med i verkstedet. Det var utrolig å se Ari Behn som lå på golvet sammen med barna og malte, forteller Ericson.

Aukrust

Kjell Aukrust sine tegninger og humoristiske skildringer om livet i Alvdal er godt kjent, og Alvdal kommune er invitert til årets kunstuke.

– Aukrustsenterets leder, Kjell Erik Nordahl, skal foreta den offisielle åpningen. Senteret har også med seg flere Aukrust-arbeider - mange av dem er nesten ikke vist fram tidligere, forteller de, uten å ville røpe akkurat hva som kommer.

Ung og lokal

Ellen Kristine Klemmetvold er spesielt glad for å ha med Pia Antonsen Rognes til årets utgave av Kunst i Bergstaden.

– Hun er ung, fra Trondheim, bor på Røros og er en spennende tekstilkunstner. Hun debuterte med separatutstilling på Trondheim Open. Hun er nytenkende og det blir spennende å vise hennes arbeider, sier Klemmetvold.

Aasta Falkberget var datter av Johan Falkberget, og var forfatter og maler som også står støtt på egne ben. Hun ga ut flere bøker og står bak mange malerier og akvareller med tilhørighet fra Rugeldalen.

Tor Refsum var en utdannet kunstner som hadde gått i lære hos Christian Krogh og andre mestre. Han har blant annet malt kjente motiver fra Røros, og til utstillingen har man klart å samle et knippe malerier der noen muligens er helt ukjent for et kunstinteressert publikum.

Jacob Oxholm Schive var en begavet og anerkjent kunstner som har flere malerier i Nasjonalgalleriets eie.Tre malerier fra 1880-90-åra med motiver fra Røros er i rørosingers eie og blir stilt ut.

Frans Widerberg er kjent for sine farger og spesielle figurer. Som bildekunstner oppleves han som eksperimentel og på søken etter det gode i livet.

Aldeles gratis

Ericson og Klemmetvold legger til at Kunst i Bergstaden er mer enn bare utstillingene - her blir det både kunstnersamtaler og omvisninger - og alt er aldeles gratis.

– Vi er ei venneforening som er basert på frivillighet, og derfor er vi spesielt glad for at både næringsliv og private trår støttende til. Vi får faktisk flere og flere sponsorer, og det viser at mange setter pris på det vi holder på med. Faktisk er vi helt avhengig av sponsorstøtte for å få dette til, forteller Ericson og Klemmetvold.Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags