Maling og komponering på direkten i Galleri Tøysentralen – og Agnes spiller klarinett

Agnes Bjørnerås Langøien på klarinett.

Agnes Bjørnerås Langøien på klarinett. Foto:

Agnes Bjørnerås Langøien fra Os framfører en nykomponert sonate for klarinett.

DEL

Det blir både mestermøte, samtale og auksjon i Galleri Tøysentralen på Tolga fredag 24. mai. I juli følges det hele opp med sommerutstilling og konserter.

Gallerist Helga Drude Storbekken satser på happeninger og mer enn bare utstillinger i det vesle galleriet i Brugata på Tolga. 24. mai kommer maleren Roar Kjærnstad og komponisten Marcus Paus, sønn av en annen Paus, nemlig Ole.

– Marcus Paus er en fremstående samtidskomponist, kommenterer Storbekken.

Han har komponert en sonate for klarinett, og det er unge Agnes Bjørnerås Langøien som skal spille. Det blir auksjon og salg av skisser og originalpartitur. Paus skriver alt for hånd når han komponerer.

KOMPONIST: Marcus Paus.

KOMPONIST: Marcus Paus.

Paus tonesetter også noen av diktene til Ola Jonsmoen. Både maler og komponist vil jobbe live foran publikum 24. mai, med utgangspunkt i landskapet i Fjellregionen og tekstene til Jonsmoen.

Tolgas egen Hans Fredrik Jacobsen skal være i samtale med kunstneren og komponisten. Roar Kjærnstad er fra Stange, og har atelier i Oslo. Han har allerede vært på Tolga flere ganger, og fartet rundt i distriktet på jakt etter motiver.

FRA STANGE: Kunstmaleren Roar Kjærnstad bor på Stange.

FRA STANGE: Kunstmaleren Roar Kjærnstad bor på Stange.

Poesi, musikk og landskap i skisser blir et viktig utgangspunkt for arbeidet og forberedelsene fram mot hovedutstillingen som åpner 5. juli. Da skal Roar Kjærnstad stille ut malerier og grafikk. 6 juli føles det opp med urframføring av Paus' komposisjoner. Denne konserten finner sted i Galleri Tøysentralen, og igjen er Agnes B. Langøien med på klarinett. Knut Stiklestad synger.

LØE: Roar Kjærnstad henter motiver fra regionen. Her ei løe.

LØE: Roar Kjærnstad henter motiver fra regionen. Her ei løe.

Sommerutstillingen i Galleri Tøysentralen er åpen fra 5. til 28. juli. Men det skjer ting i galleriet før den tid. Fra 9. til 23. juni står utstillingen «Moseskjegg og tistelstøv - MOT» oppe. Her viser Linda Jannson Lothe keramikk, mens Maria Lothe står for samtidsdansen. Etter åpningen 9. juni blir det danseforestilling på lemmen i Snekkargarden. Musikken er av Bendik Storbekken.

VINGELEN: Motivet er hentet fra Vingelen, og kunstneren er Roar Kjærnstad.

VINGELEN: Motivet er hentet fra Vingelen, og kunstneren er Roar Kjærnstad.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags