I nesten én måned har den unge mannen fra Dublin jobbet og bodd hos kunstnerparet Marius Reed og Esther Breslin, som driver Tynset Grafikkverksted i Rambu og som er kulturskolelærere i kommunen.

Lørdag 13. oktober åpner salgsutstillingen hans i Galleri Elgen i Tynset kulturhus.

– Det er ikke lett å sette dette i en sjanger, sier Lunney da han viser arbeidsmetodene sine.

To skulpturer har han laget av materialer han har funnet i Rambu, der den nære historien er nedlagt fritidsklubb. Inn i skulpturen setter han mobiltelefonen i en ramme. Speil i skulpturen skaper effekter når han fotograferer med telefonen. Deretter har det blitt bilder og en slags digital collage. Garn er en annen bestanddel i kunsten til Lunney. Tråder danner rammer; bakgrunner. Teknikken har han også lært bort til lokale kunstnere og handverkere fra Tynset og kommunene rundt.

– Jeg håper at folk vil kjenne igjen elementene, sier kunstneren.

Han peker på en deltegning av Rambugata, som er utsikten fra det ene vinduet i Rambu. På et annet av bildene kjenner vi igjen Høgget i Brydalen, et tredje rommer en gammel tømmerbygning. Skulpturene inneholder både julekuler og oppklipte omslag fra fordums skrivebøker fra skolen. Du kjenner dem garantert igjen.

Utstillingens blikkfang er et større arbeid, der tegningen er fra Fåsten og der band og garn trekker tråden til norsk husflidstradisjon, bunader og folkedrakter.

– Og denne blåfargen, den er Tynset?, mer spør enn slår kunstneren fast.

Under oppholdet har vertskapskunstnerparet tatt Lunney med rundt på tur i Tynset og i nabokommunene. Det er her de selv henter inspirasjon til mye av arbeidet sitt. I snart fire år har de bodd i regionen, og i tre år har de hatt verksted i Rambu. Esther Breslin er selv fra Dublin, og kjenner David Lunney fra studietiden.

Ustillingen til Lunney i Galleri Elgen henger oppe til 25. oktober, og kunstneren vil selv være til stede på åpningen lørdag.