Inviterer til sommerfestival på Kvikne

SEIER: Kim Rudolph fra Alvdal tok storeslem under festivalen i fjor. Ikke bare vant han konkurransen om størst fisk med denne flotte ørreten på 6 hekto, han vant også konkurransen om størst vekt.

SEIER: Kim Rudolph fra Alvdal tok storeslem under festivalen i fjor. Ikke bare vant han konkurransen om størst fisk med denne flotte ørreten på 6 hekto, han vant også konkurransen om størst vekt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kviknedølene står på stortromma og arrangerer sommerfestival der ørretfiskefestivalen er en del av opplegget.

DEL

Norsk Ørretfiskefestival ble starta opp på 1950-tallet, da som Kvikne Ørretfiskefestival. Den gang var det en Skoda som var hovedpremie i fiskekonkurransen. Fisking, boder, konkurranser og premier har kviknedølene kunnet glede seg til hver sommer. I år satser bygda stort og inviterer til sommerfestival 2.–4. august. Hele helga vil Vollan Gård være stappfullt av aktiviteter, konserter, konkurranser og masse mer.

En av ildsjelene bak arrangementet er Kristoffer Flaa Sørensen. Han er veldig spent på responsen på årets satsing.

- I år har vi virkelig satset stort, mange forbedringer er gjort siden i fjor. Vi har flyttet alt til Vollan, i tillegg til at alt skjer i løpet av en helg. I år er det også mange nye aktiviteter som bidrar til et mer spennende program. På lørdagskvelden arrangerer vi skikkelig utefest! Vi har leid inn Jhohans som kommer til å starte kvelden, etterfulgt av STAUT som vi mener er et av Norges beste liveband. Konserten vil absolutt trekke mange folk, og vi oppfordrer folk fra alle nabobygder til å komme.


- Fiskekonkurransen starter lørdag kl. 13. Det har gått noe trått med påmeldinga nå i starten, men sånn har det alltid vært. Vi regner med at de fleste melder seg på denne uka. Påmeldingsskjema har vi lagt ut på Kvikne.no, det er og påmelding for dem som vil jobbe som frivillig.
- På søndag arrangerer vi den tradisjonelle Vollandagen, da blir det masse boder med salg av mat og lokale produkter. I tillegg blir det premieutdeling og det årlige andeløpet.

-Vi har jobba veldig lenge med det her, og vi er veldig avhengig av at folk er med å stiller opp. Hele prosjektet er dugnadsbasert, så ingen enkeltpersoner får noen profitt. Vi gjør dette frivillig fordi vi ønsker at noe positivt skal skje i bygda vår. Norsk Ørretfiskefestival har en lang tradisjon er på Kvikne, og det er ei helg som er svært positiv for bygda.

- Det er alltid veldig spennende å drive et slikt arrangement, fordi vi ikke vet om det kommer folk. Heldigvis har vi fått mye støtte fra kommunen, ulike sponsorer og ikke minst alle som stiller opp på dugnad. All støtte fra sponsorer har hjulpet oss
til å kunne finansiere alle premier. I år vil vi dele ut premier til en verdi av over 40 000 kroner.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken