Kvikne-elevene til finalen i aviskonkurranse

FINALEKLARE: 5.- 6. og 7.trinn ved Kvikne skole og lærerne deres er her klare for finalen i Vis med avis.

FINALEKLARE: 5.- 6. og 7.trinn ved Kvikne skole og lærerne deres er her klare for finalen i Vis med avis. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kvikne skole var den av våre skoler som kom helt til finalen i årets kunnskapskonkurranse Vis med avis. Det er i utgangspunktet ment for 7. trinn. På Kvikne er både 5.-6. og 7.trinn stort sett samlet, så de 21 elevene som greide kvalifisere seg gjennom flere runder og bli finalister kom fra alle disse tre trinnene.

Vis med Avis har til nå vært en todelt konkurranse med en konkurranse i Nord-Trøndelag og en konkurranse i Sør-Trøndelag og deler av Hedmark. Flere skoler i vår region var med, og i år var det altså Kvikne som kom til finale.

- Vi på Kvikne har vært med også tidligere, men det er aller første gang vi kommer til finalen, så det er vi fornøyd med, kan lærer Kari Hylen Balstad og fornøyde elever fortelle.

Konkurransen foregår i to runder + finale. I hver innledende runde: 20 sp.mål (lokalt, nasjonalt, internasjonalt) med utgangspunkt i tilsendte aviser ei bestemt uke. I finalen: 30 sp.mål – hentet fra lokal-/regionsaviser + nasj./internasj. nyheter siste uke.

Gjennom konkurransen har elevene måttet holde seg oppdatert på stoff i mange aviser, ikke bare Arbeidets Rett men i tillegg Adresseavisen, Fosnafolket, Hitra-Frøya, Bladet, Opdalingen, Sør-Trøndelag og Trønderbladet.

- Det var 59 sjuendeklasser fra 54 skoler i Trøndelag Sør med i innledende runder – til sammen 1.522 elever. Bare det å komme til finalen er en stor prestasjon, sier Steinar Husbyn, i Avis i skolen i Trøndelag.

Retten fikk overvære finalerunden, og er imponert over elevenes kunnskapsnivå om både lokale forhold og det de har lært fra andre aviser. Det var Hovin skole som gikk av med seieren til slutt og kan kassere inn premien på 2.500 kroner.

SPØRSMÅLA FINNER DU HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken