I morgen åpnes Norges "tøffeste" hurtigladestasjon på Røros

Monteringen av ladestasjonen nærmer seg slutten.

Monteringen av ladestasjonen nærmer seg slutten.

Artikkelen er over 1 år gammel

«Norges tøffeste» hurtigladestasjon åpnes torsdag 11. januar ved Rema 1000 på Røros.

DEL


Det blir bare flere og flere El-biler, og behovet for å kunne lade bilen hurtig er stadig økende både for fastboende, hyttefolk og de som er på gjennomreise.

Forretningsutvikler Bjørn Flagestad ved Røros E-verk så utfordringen med dette og tok kontakt med Grønn Kontakt i Kristiansand på forsommeren 2017. Enova la ut en mulighet i september om å få tilskudd til ladestasjoner i de kommuner i Norge som fortsatt ikke hadde et slikt tilbud.

Røros E-verk grep muligheten til å søke og fikk etter behandling positivt tilsagn. I forkant av søkeprosessen tok Røros E-verk kontakt med Røros Produkter AS.

- I oktober gikk vi ut med ambisjonen om at vi sammen skulle skape «Norges fineste ladestasjon». Grønn Kontakt med sitt kontaktnett ble fascinert av Røroskonseptet og fikk dermed «tenning» i prosjektert. De signaliserer at de ønsker å gå ut bredt i Norge med tilsvarende designkonsept, skriver Røros Produkter AS og Røros E-verk i en pressemelding.

Fokus i prosjektet har vært synlighet, plassering, tilgjengelighet og et visuelt uttrykk som kan tilpasses den enkeltes tilbyders visuelle identitet. Grønn Kontakt har mange nasjonale og internasjonale partnere som ønsker å kunne tilby mange ladestasjoner i tilknytning til sine lokasjoner i tiden framover.

Ladestasjonen som er utviklet av Røros Produkter AS er elementbasert og kan tilpasses små og store stasjoner. Det kan også være i form av belysning, farger og logo. Systemet skal være enkelt og raskt å montere opp både for El installasjon og byggeteknisk. Denne stasjonen vil følge Grønn Kontakt sin fargepalett, men vil kunne ha belysning som følger blåtimen på Røros!

Grønn Kontakt blir operatør ved stasjonen, men Røros E-verk er eier av stasjonen.

Artikkeltags