Den nye plata er en god miks av tradisjonelle gammeldanslåter, egenskrevet musikk av Odd Sundt og et knippe riktig gamle rørospolser. Laget hass Krestafer brukte tida godt under pandemien og var i studio vinteren 2021 for å gjøre opptakene. Noe av musikken er også tatt opp i gammelstua på Kaspervolden i Hitterdalen, som er hjemstedet til Odd.

Det skriver gammeldansorkesteret i en pressemelding.

Laget hass Krestafer har vært faste bidragsytere på Middagsdansen i Sangerhuset under Rørosmartnan nesten siden oppstarten av orkesteret, og har hatt jevnt med oppdrag rundt i hele landet i alle år.

Selve sleppet finner sted under dansehelga og Trønderkappleiken på Vauldalen fjellhotell fredag 1. oktober, men en liten forsmak på musikken kan du få allerede fredag ettermiddag på Domus på Røros, der hele Laget hass Krestafer rigger seg til for å skape god stemning inn mot helga.

– Jeg håper folk vil komme og høre på oss, og at mange vil ha glede av musikken vi nå presenterer etter 39 år, sier Odd Sundt.

Arrangørene av Trønderkappleiken skriver på sine egne sider at de er forventningsfulle til platesleppet og at det blir dansespell av ypperste kvalitet på Vauldalen fjellhotell fredag kveld.

Laget hass Krestafer består nå av følgende besetning: Odd Kristofer Sundt og Thomas Lomundal på fele, Ronny Kjøsen på trekkspill, Geir Marius Thorud på kontrabass og Johan Skinderhaug på gitar.