Senterpartiet: Statens tilbud er en hån

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Senterpartiet mener statens tilbud i jordbruksforhandlingene er en hån mot norsk matproduksjon og norske bønder.

DEL

Oslo (NTB): Statens tilbud til landbruket vil bety at det kuttes i norsk matproduksjon, mener Senterpartiets stortingsrepresentant Geir Pollestad.

– Statens tilbud er langt unna landbrukets krav. Det er alvorlig at man kutter 70 millioner kroner i budsjettstøtten. Regjeringen tar heller ikke hensyn til de klare føringene som Stortinget har gitt om å ha et landbruk i hele landet med både små og store bruk, sier Pollestad.

– Dette betyr at sentraliseringen av matproduksjonen holder fram med uforminsket styrke. Tilbudet er en hån mot norsk matproduksjon og norske bønder, sier han.

Miljøpartiet De Grønne mener bøndene bør bryte.

– Det er ikke forsvarlig å forhandle om jordbrukets fremtid med denne regjeringen. Det finnes et flertall for en mer bærekraftig politikk på Stortinget, sier nasjonal talsperson Une Aina Bastholm.

SVs landbrukspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes mener tilbudet viser at regjeringen ikke tar norsk mattrygghet på alvor.

Nå skal det forhandles, men her må Stortinget være villig til å ta grep. Vi har ikke råd til fortsatt nedbygging av norsk matproduksjon, sier han. (©NTB)

Artikkeltags