Fem oster klar for VM i London

Eggen Gardsysteri er klar for oste-VM Fra venstre: Marius Eggen, Ola Eggen og Liv Bjørnstad.

Eggen Gardsysteri er klar for oste-VM Fra venstre: Marius Eggen, Ola Eggen og Liv Bjørnstad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Eggen og Galåvolden deltar med fem oster i oste-VM.

DEL

Galåvolden Gård stiller med tre oster i oste-VM i London fredag. Osteprodusenten gleder seg til å vise fram sine lokale produkter fra Røros til hele verden.

– Vi fikk jo faktisk to medaljer i fjor, så vi håper det kan bli en medalje i år også. Noen dager i London er et fint avbrekk fra hverdagen, og det blir inspirerende og flott å få møte andre osteprodusenter fra hele verden. Det er alltid ting å lære når man møter kollegaer. Og så er det masse inspirasjon og hente gjennom å få se tusenvis av ulike oster fra hele verden, sier Ingulf Galaaen som tar med seg "Røros ost Nøkkelost", "Røros ost med krydder" og "Røros ost Kvitost" til VM.

Trollkjerring 2017 Ingulf Galåen.

Trollkjerring 2017 Ingulf Galåen. Foto:

Les også: Det endte med bronsemedalje i oste-VM - Spesialitetsmerke til Røros-ost med VM-medalje

Rekordstor deltakelse

World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The Guild of Fine Food. Årets verdensmesterskap holdes i London i sammenheng med matmessen Taste of London. I fjor ble den norske osten Kraftkar fra Tingvollost kåret til verdens beste ost. Gardsmat-organisasjonen HANEN gleder seg over rekordstor norsk deltakelse i år. – Det er utrolig morsomt å se at norske produsenter ser verdien av å konkurrere. All oppmerksomheten Kraftkar fikk etter seieren i fjor har inspirert mange til å tenke nytt om markedsføring. Og jeg er helt sikker på at flere norske oster vil hevde seg i årets konkurranse, for kvaliteten på norsk ost er fantastisk, sier daglig leder i HANEN, Bernt Bucher-Johannessen.

"Fjellblå" og "Fjellgod"

Eggen Gardsysteri stiller med to oster i oste-VM i London fredag. Osteprodusenten gleder seg til å vise fram sine lokale produkter fra Østerdalen til hele verden.

– Det blir artig å måle seg mot ost fra hele verden. Vår hovedmotivasjon har alltid vært å lage god ost, og vi tror norsk ost kan måle seg mot de andre landene. Det blir uansett en realitetsorientering når vi reiser ned og konkurrerer, sier Marius Eggen, som reiser til VM med ostene "Fjellblå" og "Fjellgod".

– Det er morsomt å få reise ned og møte andre som produserer ost i hele Norge. Vi har godt vennskap og lærer av hverandre, og det mener jeg er viktig, sier Eggen.

Artikkeltags