Gå til sidens hovedinnhold

Landbrukets dag må avlyse på nytt, men slik skal landbruket vises fram på retten.no

Landbrukets dag på Tynset må avlyses for andre år på rad, men landbruket i regionen skal likevel vises fram på retten.no

– Avgjørelsen om å avlyse Landbrukets dag i den formen vi helst vil ha det, for andre år på rad, var krevende for styret i Bondelaget, sier leder Olav Østigård.

– Arrangementet i Museumsparken på Tynset berører og engasjerer mange. Vi møtte stor forståelse da vi avlyste i fjor, men tilbakemeldingene vi fikk var at Landbrukets dag ble sårt savnet, fortsetter Østigård.

Ett år senere er samfunnet fortsatt preget av pandemien og noen tradisjonell markering av Landbrukets dag blir det ikke i år heller.

– 2021 skulle landbrukets dag bli arrangert for 23. gang. Men heller ikke i år er det forsvarlig å arrangere et slikt arrangement som til de grader setter barns omgang med dyr i fokus, for vaksinasjonsprogrammet er ikke helt ferdig bestemt for denne aldersgruppen, påpeker bondelagslederen.

Likevel, det blir utdeling av Årets Landbrukspris i år også. Det skjer digitalt på retten.no lørdag 9.oktober. Og fram til denne dagen skal Arbeidets Rett vie plass til landbruket, gjennom en serie videosnutter hvor leserne skal finnet ut hvor «bonden er».

Bondelagsleder Ola Østigård og landbruksansvarlig Ann Brudevoll i Sparebank 1 Østlandet vil «haike» med Retten-bilen som tar oss inn på 8 gårdsbruk – og alle kan være med og gjette hvor «bonden er». Det bli flotte dagspremier med gavekort på kr. 500.- som kan benyttes i selvvalgt lokal forretning i regionen og flotte effekter fra Bondelagets spennende kolleksjoner.

Landbrukets dag

Historien bak Landbruket Dag var at 4. oktober 1997 ble det stilt ut en Hereford-ku med kalv, fire killinger, to rever, åtte ridehester, en dølahest med føll, fem høns, kaniner og to griser. Hvert år siden (utenom 2020) har Bondelaget benyttet den flotte Museumsparken på Tynset til en arena for at tilreisende fra hele Fjellregionen skal møte dyr, bønder og landbrukets viktige organisasjoner og samarbeidspartnere. Bønder som har tatt fjøsstellet tidlig, har tatt med seg sine flotteste dyr til parken. Sikkerheten og planlegging er viktig for både folk og dyr, og dette har vært årets største samarbeidsprosjekt i landbrukssammenheng.


Kommentarer til denne saken