Landskappleiken er ikke bare for voksne. Blant deltakerne på scena har en god andel vært unge folk som blir med for moro skyld.
Bendik Smedåsgjelten Qvam er en av dem. Han deltok på landskappleiken for første gang i år, i klassen eldre folkemusikkinstrumenter senior. Instrumentet var bukkehorn laget av Magnar Storbekken fra Tolga.
- Jeg meldte meg på for moro skyld, forteller Bendik. Han hadde ingen forventning om at han  skulle få pallplass i konkurransen, enda mindre at han skulle klatre helt til topps.
- Jeg tenkte det ville være gøy å spille bukkehorn for et publikum. Man får ikke mange sjanser til det.

- Det er bra at mange unge melder seg på. Folkemusikkmiljøet trenger frisk blod, mener Bendik. Selv vokste interessen for folkemusikken da han gikk siste året på videregående.
- Jeg vet ikke hva som gjør at så mange unge blir interessert i folkemusikk. Det er vel artig å spille, og man får et innblikk i fortiden.

Iver Kolstad

Iver Kolstad (15) fra Røros har vært med i landskappleiken i fire år.
- Hvorfor ble du med på landskappleiken første gang?
- Vet ikke hvorfor jeg begynte. Første gangen jeg var med ble det jo holdt på Røros, så da måtte jeg jo bli med. Det var artig, så da ble jeg med videre.

Det Iver mener er artigst med landskappleiken er stemninga. Den blir skapt av alle folkene som møter opp. På kveldene sitter folk sammen og spiller og danser. Blant deltakerne som Retten har snakket med under landskappleiken har samtlige påpekt at det viktigste for dem er ikke tevlingene og å vinne, men å møte andre mennesker og ha det artig.
Selv om han ikke vet helt sikkert, tror Iver at tilstrømningen av unge deltakere på landskappleiken kan ha rot i at ungdom finner ut at det er morsomt å være med. Han mener det er bra at en god andel unge folk deltar på landskappleiken, ikke bare eldre.

For mange blir landskappleiken en hendelse folk drar på år etter år. Både Iver og Bendik ønsker å delta igjen i 2018.
- Man får jo en boost til å fortsette når man vinner noe, sier Bendik.
- Jeg tenker å melde meg på åpen klasse neste år, og vise noe annet.
- Jeg regner med det blir rørospols neste år også, sier Iver.