Therese er rett og slett ustoppelig

Beitostølen  20181208.
Therese Johaug vinner under 15 km fri teknikk i World Cup langrenn på Beitostølen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beitostølen 20181208. Therese Johaug vinner under 15 km fri teknikk i World Cup langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Therese Johaug bare fortsetter å gjøre som hun vil i verdenscupen. Søndag tok hun sin femte distanseseier av fem mulige med triumfen på 10-kilometeren i Davos.

DEL

Konkurrentene ble nok en gang satt i skyggen av skidronningen fra Dalsbygda. Hun slo lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg med 12,1 sekunder. Krista Pärmäkoski fra Finland tok tredjeplassen.

Johaug føk ut fra start og satte standarden umiddelbart. På de første kilometerne var det bare Østberg som var i nærheten, men greide ikke å holde tritt utover i skøyterennet.

Mens det skilte 7,1 sekunder mellom de to halvveis, var luken økt til 14,2 med underkant av to kilometer igjen.

Seieren er Johaugs 48. i verdenscupen og hennes femte etter comebacket. Hun har hittil i vinter vunnet sju av åtte renn hun har gått. Der er bare etter sprinten på Lillehammer 30-åringen ikke har stått øverst på podiet. På distanse har hun vunnet alt (fem renn i verdenscupen og to under den nasjonale sesongåpningen).

Forrige helg smadret Johaug alle med et superløp på Beitostølen. Da slo hun toer Charlotte Kalla med godt over ett minutt. Forkjølelse stoppet Kalla fra å ta turen til den sveitsiske høyden. Dermed var Ebba Andersson svenskenes trumfkort i søndagens skøyterenn, men greide ikke å ta seg opp på pallen denne gangen.

Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng gikk også søndagens renn.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags